Hlavní obsah

Koller se poprvé trefil za Norimberk, Papadopulos se radoval podruhé

PRAHA

Nejlepší kanonýr historie české reprezentace Jan Koller se v sobotu poprvé střelecky prosadil po svém návratu do bundesligy. Jeho Norimberk i díky této brance remizoval v 19. kole s Hansou Rostock 1:1. I ve druhém jarním kole dokázal v barvách Chotěbuzi skórovat Michal Papadopulos, který v předposledním celku hostuje z Bayeru Leverkusen. Utkání bohaté na branky přineslo remízu 3:3.

Článek

Vytáhlý kanonýr Koller otevřel v 19. minutě skóre zápasu, o devět minut později se za záda reprezentačního gólmana Jaromíra Blažka trefil Christian Rahn z Hansy a stanovil tak konečné skóre na 1:1. V dresu domácího Norimberku si celé utkání zahrála i další stálice výběru Karla Brücknera, zkušený Tomáš Galásek.

Koller se prosadil v soutěžním utkání poprvé od svého zimního návratu do bundesligy a navázal tak na hattrick dalšího reprezentačního forvarda Martina Fenina z minulého týdne. Dvacetiletý talent se po třech brankách proti Herthě Berlín dokázal prosadit i ve včerejší předehrávce druhého jarního kola bundesligy proti Bielefeldu. Frankfurt je i díky střelecké potenci českého mladíčka již na sedmé příčce tabulky, Norimberk naproti tomu bojuje o záchranu.

Útočník Michal Papadopulos podtrhl vynikající fazónu českých útočníků v bundeslize, když se trefil i ve svém druhém zápase v barvách Chotěbuzi. V předposledním celku nejvyšší německé soutěže je na půlročním hostování z Bayeru Leverkusen, do jehož sítě skóroval v pro něj pikantním souboji v minulém kole. Tentokrát snižoval těsně před odchodem do kabin na 1:2 v zápase na hřišti Bochumi. V 69. minutě byl vystřídán Branko Jeličem, který v 79. minutě vyrovnával na konečných 3:3.

Drobný vychytal vítězství na půdě mistra 

Čtvrtý Hamburk remizoval ve šlágru sobotních zápasů na hřišti třetího Leverkusenu 1:1. Český reprezentační záložník David Jarolím se na trávník dostal až v 85. minutě jako střídající hráč, když nahradil Piotra Trochowskiho. Hamburk se dostal do vedení ve 27. minutě po přesném zásahu nizozemského kapitána Rafaela van der Vaarta, za domácí srovnal v 60. minutě Manuel Friedrich.

Brankář Jaroslav Drobný z berlínské Herthy si spravil chuť poté, co v minulém zápase lovil třikrát míč ze sítě po Feninových střelách. Se svým týmem dokázal ukrást tři body za vítězství 3:1 na půdě mistrovského Stuttgartu. Českého gólmana překonal pouze německý reprezentační  ostrostřelec Mario Gomez. Za hosty se ale dvakrát trefil Marko Pantelič a třetí branku přidal Raffael.

Bývalý hráč Sparty Jan Šimůnek z Wolfsburgu odehrál na stoperu celé utkání před vlastním publikem proti Duisburgu. Domácí se díky trefám Marcela Schäfera a Grafiteho radovali z vítězství 2:1 a postupu na deváté místo tabulky. Jiří Štajner hrál na pravé straně ofenzívy Hannoveru do 73. minuty zápasu s Karlsruhe, které skončilo remízou 2:2.

Bundesliga - 19. kolo:
Bochum - Chotěbuz 3:3 (7. vlastní Ipsa, 42. Šesták, 68. Auer - 45. Papadopulos, 69. Skela, 79. Jelič), Hannover - Karlsruhe 2:2 (44. Balitsch, 87. Rosenthal - 61. Kennedy, 64. Hajnal), Leverkusen - Hamburk 1:1 (60. M. Friedrich - 28. Van der Vaart), Norimberk - Rostock 1:1 (19. Koller - 28. Rahn), Stuttgart - Hertha Berlín 1:3 (40. Gomez - 7. a 45. Pantelič, 49. Raffael), Wolfsburg - Duisburg 2:1 (36. Schäfer, 54. Grafite - 16. Niculescu).

Reklama

Související témata: