Hlavní obsah

Fenin: Něco tak krásného jsem nezažil

Útočník Martin Fenin prožívá v dresu Eintrachtu Frankfurt fantastický úvod jara. Nejprve ve své bundesligové premiéře vstřelil tři góly Hertě Berlín, v pátek pak hrál poprvé před frankfurtskými fanoušky a dal gól, který rozhodl o výhře Eintrachtu 2:1 nad Bielefeldem, a na ten první přihrál. Nejen o gólech jsme spolu hovořili telefonicky...

Článek

„Něco tak krásného jsem ještě nezažil, to se nedá popsat. Atmosféra při utkání s Bielefeldem byla fantastická. Běhal mi mráz po zádech, když fanoušci skandovali moje jméno. Zažil jsem skvělý pocit, když jsem si přivezl stříbro z mistrovství světa dvacetiletých, úžasný byl i první start za reprezentační áčko, ale v ligovém fotbale… Ty pocity se nedají popsat a já se těším na každý zápas, hlavně na plné hlediště v naší areně.

Ale k samotnému fotbalu. Zápas s Bielefeldem jsme měli pod kontrolou. Hrajeme kombinační fotbal a hodně těžíme z rychlých brejků. Ten předcházel i první brance. Dostal jsem míč na pravé straně, zatáhl jsem si ho víc do prostředka, ale podvědomě jsem cítil, že mi vpravo nabíhá obránce. Následovala rychlá narážečka a pak centr před branku, kde si křikl Amanatidis. A nemýlil se.

Podobná akce předcházela i mojí brance na začátku druhé půlle. Zase výpad z brejku a zakončení. Gólman míč vyrazil ke mně, v tom jsem měl štěstí. Jen jsem se v duchu modlil, aby balón neskočil a já ho dobře trefil, protože to nebyla nijak složitá situace. Naštěstí jsem ho uklidil tam, kam patří, do sítě a pak už jsem si vychutnával ovace. Radost mi nezkazila později ani žlutá karta, kterou jsem dostal za zdržování.

O tak krásném začátku svého angažmá jsem ani nesnil. O to víc jsem šťastný. Čtyři góly ve dvou zápasech, to je paráda. Teď si přeji, aby mi vydrželo zdraví, dařilo se mi i herně, protože není nic lepšího, než si takovými úspěchy zvedat zdravé sebevědomí.

Výborně si rozumím i se spoluhráči. A to na hřišti, ale i mimo ně. Ještě neumím německy říct všechno tak, jak potřebuji, ale už jsem zvládl i rozhovor pro televizi a jsem při domlouvání soběstačný. Věřím, že Eintrachtu pomohu i v boji o pohárovou Evropu.“

Reklama