Hlavní obsah

Bayern v přímém souboji s Brémami uhájil první místo

MNICHOV

Fotbalisté Bayernu remizovali v 19. kole německé bundesligy v přímém souboji o čelo tabulky s Brémami 1:1 a zůstávají první, tři body před svým nedělním soupeřem. I druhé nedělní utkání nabídlo ostře sledovaný zápas. Ve vestfálském derby mezi Dortmundem a Schalke se radovali hosté, které výhra 3:2 vrátila na třetí místo.

Článek

Brémy se mohly v případě výhry na Bayern bodově dotáhnout a za svým cílem vykročily zostra. Švédský útočník Markus Rosenberg se už v 6. minutě uvolnil na levé straně, zpětnou přihrávkou našel Diega a ten poslal míč nekompromisně do sítě. Teprve poté se Bayern probudil, přidal na nasazení a hosty začal přehrávat. V 30. minutě šel kanonýr Luca Toni do ostrého souboje s brankářem Wiesem a vybojoval penaltu. Míč si postavil sám postižený, jenže jeho střelu Wiese vzápětí zneškodnil. Ještě do poločasu ale vyrovnal po rychlém brejku Zé Roberto.

Druhý poločas už patřil Bayernu, který se snažil utkání rozhodnout a Brémám odskočit v tabulce. Hráčům bavorského celku se však dařilo jen po soupeřovu šestnáctku, a tak utkání skončilo dělbou bodů.

Schalke na nabitém Vestfálském stadionu dvakrát vedlo, ale Dortmund pokaždé dokázal rychle vyrovnat. Na úvodní trefu Asamoaha odpověděl za dvě minuty po rychlé kombinační akci Frederico, vlastní gól stopera Dortmundu Amedicka vymazal po poločase hlavičkou Chorvat Petrič. Utkání rozhodl až zkrat Brazilce Dedého, který fauloval v 76. minutě oběma nohama hostujícího Rakitiče, dostal červenou kartu a umožnil Schalke závěrečný nápor. Ten nakonec proměnil ve vítězný gól deset minut před koncem zkušený německý záložník Fabian Ernst.

Výsledky německé bundesligy - 19. kolo:
Bayern Mnichov - Brémy 1:1
Branky: 32. Zé Roberto - 6. Diego
Dortmund - Schalke 2:3
Branky: 21. Frederico, 50. Petrič - 19. Asamoah, 31. vlastní Amedick, 82. Ernst

Reklama

Související témata: