Hlavní obsah

Vedení bundesligového Norimberku odvolalo trenéra Meyera

NORIMBERK

Trojice českých fotbalových reprezentantů Jaromír Blažek, Jan Koller a Tomáš Galásek bude mít v Norimberku nového trenéra. Vedení německého prvoligového klubu v pondělí odvolalo hlavního kouče Hanse Meyera, jeho nástupcem by se mohl stát Thomas von Heesen.

Článek

Informaci o odvolání norimberského kouče jako první přinesl deník Bild, zástupci klubu ji s odstupem několika hodin potvrdili. Podle sportovního ředitele Martina Badera šlo o jednomyslné rozhodnutí vedení Norimberku, které tak chce oživit tým pro boj o záchranu. Vedle hlavního trenéra Meyera u týmu skončil i jeho asistent Jürgen Raab.

Norimberští funkcionáři si jako nového kouče vyhlédli Von Heesena, který naposledy trénoval Arminii Bielefeld, kde skončil na začátku loňského roku. Už s ním zahájili jednání a není vyloučeno, že se posadí na lavičku hned ve čtvrtečním zápase Poháru UEFA s Benfikou Lisabon.

V tabulce je na sestupovém šestnáctém místě

Norimberk špatně vstoupil do jarní části soutěže. Klub bojující o udržení mezi elitou nejprve prohrál s Karlsruhe a v sobotu pak v existenčním domácím duelu díky Kollerově brance jen remizoval 1:1 s Hansou Rostock. V tabulce je tak na sestupovém šestnáctém místě.

Meyer vedl Norimberk od listopadu 2005, kdy nahradil Wolfganga Wolfa. Smlouvu měl až do roku 2009.

Reklama

Související témata: