Hlavní obsah

Šimůnek s Džekem byli u překvapivé výhry Wolfsburgu na Schalke

GELSENKIRCHEN

Fotbalisté Wolfsburgu vyhráli v pátečním utkání 20. kola německé bundesligy na hřišti Schalke 2:1. Domácí tak promarnili šanci posunout se na druhou příčku tabulky před Brémy, které navíc mají sobotní utkání proti Norimberku k dobru. Schalke vedlo po gólu Sancheze, obrat zařídil dvěma góly Grafite. Vítězná trefa padla z penalty po faulu na ex-teplického Edina Džeka.

Článek

Celý zápas v hostujícím dresu odehrál Jan Šimůnek, který se poprvé připomněl už po pěti minutách. To odhlavičkoval míč před dotírajícím Kurányim.

Domácí šli do vedení v 65. minutě. Asamoah pronikl do pokutového území, obešel českého mladíka, až ztroskotal na Benagliovi. Míč se dostal k Sanchezovi a nová posila Schalke přízemní střelou otevřela skóre.

Domácí se neradovali ani deset minut. Po jednom z rychlých útoků Wolfsburgu uklouzl domácí Rafinha, Grafite si patičkou zpracoval a pohodlně vyrovnal.

V 78. minutě přišel do hry ex-teplický útočník Edin Džeko. Bosenský fotbalista byl u klíčového okamžiku zápasu. Šest minut před koncem Džeka v pokutovém území v pokutovém území sestřelil domácí gólman Neuer a kopala se penalta. Tu s přehledem proměnil Brazilec Grafite a zařídil výhru Wolfsburgu 2:1.

Německo, 20. kolo
Schalke - Wolfsburg 1:2 (65. Sanchez - 73. a 84. z pen. Grafite)

Reklama

Související témata: