Hlavní obsah

Fenin poprvé neskóroval, Brémy dotáhly Bayern

BERLÍN/PRAHA

Český útočník Martin Fenin vyšel poprvé po svém přestupu do Frankfurtu v bundeslize střelecky naprázdno, jeho tým v sobotním utkání 20. kola prohrál v Rostocku 0:1. Brémy porazily Norimberk a bodově se dotáhly na vedoucí Bayern. Ten má nedělní utkání v Hannoveru k dobru.

Článek

Martin Fenin opět nastoupil v základní sestavě Frankfurtu, tentokrát se ale neprosadil. Prodloužit svoji střeleckou sérii mohl ex-teplický forvard už v 6. minutě, po rychlém vhazování Amanatidise mu ale míč uskočil. Jinak byl Fenin dobře pokrytý, domácí českému reprezentantovi nenechávali volný prostor. V 76. minutě rozhodl o výhře domácích Christian Rahn.

Druhé Brémy porazily trápící se Norimberk 2:0, vítěznou branku vstřelil po půlhodině Markus Rosenberg. Tomu věnoval gól katastrofální chybou Wolf, Rosenberg poté nasadil jesle českému brankáři Jaromíru Blažkovi. V závěru pečetil výsledek Ivan Klasnič. V základní sestavě Norimberku, který hrál od 20. minuty o desíti, nechyběl Jan Koller.

Čisté konto vychytal Jaroslav Drobný, jehož Hertha porazila poslední Bielefeld až gólem Raffaela v nastavení 1:0. V základní sestavě hostí nastoupili Gabriel a Kučera, za domácí odehrál 78 minut Rudolf Skácel.

Karlsruhe remizovalo s Leverkusenem 2:2, přestože už hosté vedli 2:0. V 6. minutě je poslal do vedení Rolfes, v 58. minutě zvyšoval Kiessling. O dvě minuty později ale snížil Freis a v 78. minutě vyrovnal hlavou Kennedy.

Duisburg prohrál gólem v nastavení se Stuttgartem 2:3. Hosté vedli po poločase 2:0, domácí během osmi minut druhé půle vyrovnali. V nastavení rozhodl dorážkou vlastní střely Thomas Hitzelsperger. Dortmund díky dvěma gólům Petriče vyhrál v Chotěbuzi 2:0. V dresu domácích se neprosadil Michal Papadopulos.

Už v sobotu vyhrál Wolfsburg na hřišti Schalke 2:1. V neděli hostí Hannover vedoucí Bayern a Hamburk změří síly s Bochumí.

Německo, 20. kolo:
Brémy - Norimberk 2:0 (29. Rosenberg, 81. Klasnič), Chotěbuz - Dortmund 0:2 (8. a 84. Petrič), Duisburg - Stuttgart 2:3 (49. Niculecu, 57. Ishiaku - 16. a 41. Gomez, 90.+2 Hitzlsperger), Hertha Berlín - Bielefeld 1:0 (90.+2 Raffael), Karlsruhe - Leverkusen 2:2 (60. Freis, 78. Kennedy - 6. Rolfes, 58. Kiessling), Rostock - Frankfurt 1:0 (76. Rahn).

Reklama

Související témata: