Hlavní obsah

Jarolím dvakrát překonal Laštůvku, Toni hattrickem zařídil výhru Bayernu

BERLÍN/PRAHA

Dvakrát se v nedělním utkání 20. kola německé bundesligy trefil záložník Hamburku David Jarolím. Český fotbalový reprezentant překonal krajana v brance Bochumi Jana Laštůvku a stanovil konečné skóre na 3:0. Výhru vedoucího Bayernu Mnichov 3:0 v Hannoveru zařídil hattrickem Ital Luca Toni.

Článek

Výhru Bayernu Mnichov v Hannoveru zařídil Luca Toni. Italský mistr světa poprvé od letního příchodu vstřelil v bundeslize hattrick a pomohl tak před 49 tisíci diváků lídrovi tabulky k výhře pohodové 3:0. Toni už má v probíhajícím ročníku soutěže na svém kontě 13 branek. „Luka má zabijácký instinkt,“ chválil svého svěřence po zápase trenér Hitzfeld.

Bayern i bez zraněného Francouze Ribéryho vítězstvím na čele tabulky udržel tříbodový náskok před druhými Brémami. Příští neděli bavorský velkoklub hostí ve šlágru kola Hamburk.

Davidu Jarolímovi se v utkání Hamburku proti Bochumi nejprve nedařilo, poté dvěma góly potvrdil vedení po trefě Ivici Oliče. Radost tak neudělal krajanovi Janu Laštůvkovi, který v dresu hostí odchytal celý zápas.

Hamburk vyhrál poprvé po neúspěšné sérii, přestože postrádal zraněnou hvězdu Rafaela van der Vaarta. Bochum poslední čtyři zápasy v Hamburku vyhrála, tentokrát se radovali domácí. „Musím hráče pochválit za to, jak se vyrovnali s absencí van der Vaarta. Nyní se těšíme do Mnichova a rozhodně tam nehodláme nechat tři body,“ varuje před utkáním na Bayernu kouč severoněmeckého celku Huub Stevens.

Německo, 20. kolo:
Hamburk - Bochum 3:0 (64. a 71. D. Jarolím, 40. Olič), Hannover - Bayern Mnichov 0:3 (58., 64. a 82. Toni).

Reklama

Související témata: