Hlavní obsah

Šimák odmítl návrat do Hannoveru, chtějí ho Stuttgart a Karlsruhe

BERLÍN

Český fotbalista Jan Šimák se do Hannoveru nevrátí. Klub, kde prožil svá nejlepší léta v Německu, mu nabídl smlouvu do roku 2011, hráč druholigové Jeny však návrh odmítl. Devětadvacetiletý záložník má momentálně z čeho vybírat, neboť zájem o něj projevily také mistrovský Stuttgart a další bundesligový klub Karlsruhe.

Článek

V posledních týdnech se v souvislosti se Šimákem mluvilo hlavně o Hannoveru, který chtěl, aby se Šimák rozhodl ještě tento týden. A jeho zástupci se dočkali zamítavé odpovědi. "Jan nám sdělil, že k nám nepůjde. Tohle téma je tedy pryč ze stolu," uvedl ve čtvrtek sportovní ředitel klubu Christian Hochstätter.

Šimák se stal miláčkem fanoušků Hannoveru především v sezóně 2001/02, kdy ve druhé bundeslize nastřílel v 28 zápasech 18 branek. Poté ho koupil Leverkusen, kde se však český bohém trápil a v sezóně 2003/2004 se vrátil do Hannoveru, kde odehrál šest utkání v nejvyšší soutěži.

Od roku 2004 byl hráčem Sparty, potýkal se se špatnou životosprávou a absolvoval odvykací léčbu. Loni v létě se vrátil do Německa, za Jenu dosud odehrál 19 zápasů a dal čtyři góly. Na konci ledna rozhodl penaltou o postupu mužstva do čtvrtfinále Německého poháru přes bundesligový Bielefeld.

Šimáka prý chce mistrovský Stuttgart

V druholigovém celku má Šimák smlouvu ještě na rok a půl, ale součástí kontraktu je klauzule, že za milión eur může odejít dříve. V případě sestupu, který poslednímu týmu tabulky hrozí, by mohl být český hráč volný za 400 tisíc eur.

O nabídky zřejmě nemá nouzi. "Všichni chtějí Šimáka!" hlásí ve čtvrtek deník Bild. Podle něj zájem o hráče projevily Karlsruher SC a Stuttgart, s kterým se hráči utkají příští úterý v Německém poháru. Manažer VfB Horst Heldt tak bude mít možnost si devětadvacetiletého středopolaře znovu pořádně prohlédnout. Stuttgart loni získal titul, nyní mu však v bundeslize patří až desátá příčka.

Manažer Karlsruhe Rolf Dohmen Bildu řekl, že klub dostal nabídku získat Šimáka už před rokem, ale tehdy dal přednost Maďarovi Tamási Hajnalovi z Kaiserslauternu. Hajnal má od léta hrát za Dortmund a Karlsruhe jej chce nahradit právě Šimákem. "Šimák je úžasný fotbalista!" netají se manažer momentálně šestého klubu tabulky obdivem vůči šikovnému záložníkovi.

Reklama

Související témata: