Hlavní obsah

Laštůvka i po chybách zůstane v brance Bochumi

BOCHUM

Český brankář Jan Laštůvka zůstává gólmanskou jedničkou Bochumi, i když v uplynulých dvou zápasech německé ligy dostal vždy po třech brankách. Trenér Marcel Koller před pátečním utkáním proti Hannoveru prohlásil, že mezi tyče se opět postaví český fotbalista.

Článek

Laštůvka se příliš nevyznamenal v neděli při porážce 0:3 v Hamburku, kde ho dvakrát překonal David Jarolím. Od krajana inkasoval také v předchozím duelu s Chotěbuzí, které pomohl získat bod za remízu 3:3 útočník Michal Papadopulos.

"Nenamíchnul mě jen on," řekl kouč Koller na adresu Laštůvky, jenž v obou zápasech dostal od magazínu Kicker velmi nízkou známku 5 na šestibodové stupnici.

"V otázce brankáře mám jako u jediného postu jasno už před závěrečným tréninkem. Rozhodl jsem se pro Laštůvku. Chci tohle téma řešit citlivě, protože i brankář může stejně jako každý jiný hráč udělat chybu," uvedl švýcarský trenér na klubovém webu.

Bývalý gólman Baníku Ostrava, Šachtaru Doněck a Fulhamu se vrátil v Bochumi do pozice jedničky na jaře poté, co na podzim vypadl ze sestavy kvůli potížím se zády.

Reklama

Související témata: