Hlavní obsah

Šimák může z Německého poháru vyřadit Stuttgart, který ho chce

Záložník Jan Šimák bude nejsledovanějším mužem úterního čtvrtfinále Německého poháru mezi fotbalisty Stuttgartu a druholigové Jeny. Svými výkony v poslední době vzbudil zájem týmů z nejvyšší soutěže a hlavním adeptem na získání jeho služeb je podle všeho právě úřadující mistr bundesligy Stuttgart.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Jan Šimák

Článek

"Neskrývám, že o Šimáka máme zájem," řekl v pondělí trenér VfB Armin Veh. Vzájemný duel podle něj zástupci Stuttgartu neberou jako příležitost k detailnímu sledování vyhlédnuté posily. "Z jednoho zápasu se nedá nic usuzovat a Šimák se nepotřebuje představovat. Známe ho dobře," prohlásil kouč.

Možnost, že by funkcionáři obou klubů o Šimákovi v úterý jednali, odbyl úsměvem. "Ano, v poločase," řekl Veh. Stuttgart prý zatím ani neoslovil fotbalistova manažera. Podle německých médií může být Šimák v létě k mání jen za 250 tisíc eur, pokud Jena z druhé ligy sestoupí.

Zatímco v druhé lize se Šimákův tým trápí na předposledním místě, v pohárové soutěži se mu daří. V minulém kole vyřadila Jena bundesligový Bielefeld díky Šimákově penaltě v prodloužení.

Veh varoval své hráče před podceněním soupeře. "Venku jsou velmi nebezpeční, hlavně při standardních situacích, které rozehrává Šimák," řekl trenér Stuttgartu.

Reklama

Související témata: