Hlavní obsah

Blažek může přijít po chybě a nevhodných gestech o místo jedničky

NORIMBERK

Český reprezentační brankář Jaromír Blažek chyboval ve víkendovém utkání německé bundesligy proti poslední Chotěbuzi (1:1) a může kvůli tomu přijít o pozici týmové jedničky. Jeho Norimberk se nachází v kritické situaci, když je se sedmnácti body na sestupové šestnácté příčce. Blažek navíc podrážděně reagoval nevhodnými gesty na kritiku ze strany domácích fanoušků.

Článek

Dlouhotrvající pískot a vyvolávání náhradního brankáře Klewera Blažek v závěru utkání neunesl a naznačil norimberským příznivcům, aby byli zticha. "Jsem emocionální člověk, ale moje reakce přirozeně nebyla správná. Chtěl bych se za to našim fanouškům omluvit," kál se v pondělí český brankář.

Norimberk se v neděli proti Chotěbuzi ujal vedení v 58. minutě po střele Engelhardta. Krátce poté vystřelil hostující Sörensen k pravé tyči, u které stál i český brankář, ale míč po teči obránce už nezachytil. Fanoušci německého klubu mají jasno: hlavním problémem nevyrovnaných výkonů je situace na brankářském postu. "Udělám vše pro to, abychom se opět vyhrabali ze dna," slibuje pětatřicetiletý gólman.

Trenér dal jasné varování

Jestli k tomu bude mít příležitost, záleží na trenérovi Thomasi von Heesenovi. Ten mu dal jasné varování. "Starat se o diváky není záležitostí hráče, ten si musí plnit povinnosti na hřišti. Fanoušci mají právo být nespokojení a nepřátelské nálady mezi nimi a hráči tu nepotřebujeme." Nesouhlas s Blažkovým chováním vyjádřil také sportovní ředitel Martin Bader. "V takové situaci je potřeba se rychle po zápase odebrat do kabiny. Nebylo to od něj příliš chytré."

Blažek čelil kritice v nedávné době rovněž po laciném gólu v Poháru UEFA proti Benfice (0:1). Dosud jej ale von Heesen obhajoval a také ostatní spoluhráči jej z mizerných výsledků neviní. "Nemůžeme házet vinu na jednoho hráče. Vyhráváme jako tým a také prohráváme jako tým," prohlásil obránce Reinhardt.

Reklama

Související témata: