Hlavní obsah

Brankář Blažek musel "na kobereček" k trenérovi

NORIMBERK

Nepříjemný rozhovor má za sebou český fotbalový brankář Jaromír Blažek. Trenér Norimberku Thomas von Heesen si jej pozval "na kobereček" a vyčinil mu za chyby v posledních zápasech i za neslušná gesta vůči fanouškům během utkání s Chotěbuzí. Zároveň ale prohlásil, že žádné další důsledky vyvozovat nebude a nebude ani shánět jiného brankáře.

Článek

"Řekl jsem mu jasně, co si o tom myslím. Očekávám, že se k tomu postaví jako profesionál," prohlásil von Heesen. Podle agentury DPA je pravděpodobné, že se v sobotním ligovém utkání v Hannoveru postaví mezi tyče opět Blažek, i když by fanoušci místo něj raději viděli náhradního brankáře Daniela Klewera. "Mužstvo potřebuje mít fanoušky na své straně a takhle je opravdu nezískáme. Myslím, že to Jaromír pochopil," dodal von Heesen, který označil celou kauzu za uzavřenou věc.

Blažkova psychika nevydržela 58. minutu utkání proti Chotěbuzi. Hostující Sörensen vypálil k pravé tyči, u které stál český brankář, ale obráncem tečovaný míč přesto skončil v síti. Na pohled školácká chyba podnítila fanoušky k vyvolávání náhradního brankáře Klewera a Blažek vůči nim začal vzápětí důrazně gestikulovat.

Bavorský celek prožívá obtížný začátek jara. Během čtyř zápasů získal jen dva body za remízy se soupeři ze spodku tabulky, vypadl z Poháru UEFA a v bundesligové tabulce mu patří sestupové příčky. Špatné výsledky stály místo trenéra Hanse Mayera, jehož vedení 11. února odvolalo a nahradilo právě von Heesenem. Podíl na špatných výkonech má i Blažek. Hned v prvním utkání v Karlsruhe inkasoval ze tří střel dva góly, pak chyboval i v Poháru UEFA proti Benfice Lisabon.

Reklama

Související témata: