Hlavní obsah

Wolfsburg vyřadil v Německém poháru Jarolímův Hamburk

PRAHA

Čtvrtfinále Německého poháru mělo ve středu na programu zbylé dva zápasy. Bundesligový Hamburg v sestavě s Davidem Jarolímem prohrál na hřišti Wolfsburgu, za který od 66. minuty nastoupil český obránce Jan Šimůnek, až po prodloužení. Ve druhém utkání přivítal Bayern městského rivala Mnichov 1860 a domácí si postup zajistili až proměněnou penaltou Ribériho ze 120. minuty.

Článek

Utkání začali lépe domácí hráči a již v 15. minutě se ujali vedení, pokutový kop proměnil Grafite. Na straně hostů se do několika střeleckých pozic dostal nizozemský reprezentant Rafeal van der Vaart, ale jeho šance brankou neskončily. David Jarolím vydržel na hřišti do 66. minuty. Chvíli na to se na trávník dostal bývalý útočník Teplic Edin Džeko. Po necelé minutě pobytu na hrací ploše musel přihlížet gólové střele aktivního Van der Vaarta, který ranou z 23 metrů překonal brankáře domácích Benaglia.

V základní hrací době další gól nepadl a tak přišlo na řadu třicetiminutové prodloužení. Rozhodující branka padla až ve 109. minutě, přesným zásahem se o ni postaral kapitán Wolfsburgu Marcelinho a nasměroval svůj tým mezi nejlepší čtveřici.

V zápase Bayernu Mnichov s Mnichovem 1860 bylo k vidění více červených karet než branek. Předčasně museli hřiště postupně opustit hostující hráči Schwarz a Thorandt, za domácí pak nedohrál Luca Toni. Základní hrací doba gól nepřinesla, následovalo prodloužení a když už se zdálo, že se bude rozhodovat až v penaltovém rozstřelu, dostal Bayern výhodu pokutového kopu. Toho se úspěšně zhostil Ribéry a poslal bavorský velkoklub do semifinále Německého poháru.

Již v úterý si zajistily postup týmy Borussie Dortmund a druholigové Jeny, v jejímž dresu nastupuje Jan Šimák.

Čtvrtfinále Německého poháru:
Wolfsburg - Hamburger SV 2:1 po prodloužení (1:0)
Branky: 15. Grafite z pen., 109. Marcelinho - 70. Van der Vaart
Bayern Mnichov - Mnichov 1860 (II.) 1:0 po prodloužení (0:0)
Branka: 120. Ribéry z pen.

Reklama

Související témata: