Hlavní obsah

Skácel s Drobným pomohli v německé lize Herthě k výhře nad Duisburgem

BERLÍN/PRAHA

Fotbalisté Herthy Berlín si na vlastním hřišti v tradiční páteční předehrávce německé bundesligy snadno poradili se sestupem ohroženým Duisburgem 2:0. V dresu vítězného týmu se v rámci 22. kola představili i čeští hráči Jaroslav Drobný a Rudolf Skácel. Zatímco gólman Drobný mnoho složitých situací řešit nemusel, Skácel svou levou nohou připravil svým spoluhráčům několik dobrých šancí.

Článek

Již ve druhé minutě mohli jít do vedení domácí právě po akci českého záložníka Skácela. Ten ze svého postu u levé postranní čáry našel přesně hlavu Raffaela na malém vápně, s jeho umístěným pokusem si ale bravurně poradil hostující gólman Tom Starke. Vzápětí musel padnout na trávník i Drobný, dalekonosný pokus Georgijeva jej ale nemohl překvapit. Další výtečný Skácelův centr poslal ve 12. minutě Raffael vysoko nad břevno branky Duisburgu.

Sám český osmadvacetiletý záložník se mohl jako první zapsat do střelecké listiny při další akci domácích. Na hranici ofsajdu dokázal zpracovat prudký míč, v pokutovém území se s ním otočil a bombou protáhl Starkeho. Hertha dovolovala soupeři překročit půlící čáru pouze sporadicky a sama se neustále tlačila dopředu. Ve 30. minutě se po ideální přihrávce mezi obránce řítil sám na Starkeho domácí Ebert, v rozhodujícím momentu ale na podmáčeném trávníku podklouzl a poslal svou střelu hodně mimo.

Domácí vstřelili neregulérní branku

Hertha se dočkala gólové radosti ve 34. minutě. Nejprve po závaru trefil Raffael hlavou břevno, vzápětí se k němu ale míč po přihrávce Panteliče vrátil zpátky a napodruhé se již nemýlil. Pantelič ale útočníkovi namazal na třetí branku v domácím dresu jen díky ofsajdovému postavení. O tři minuty později si oba ofenzivní hroty své role vyměnili a z přesné trefy se mohl po šikovném obstřelu brankáře z úhlu radovat srbský fotbalista.

Obrázek hry se nezměnil ani poté, co si obě mužstva vyměnila strany. Hosté se sice daleko více snažili o zteč Drobného branky, jejich počínání ale příliš nebezpečné nebylo. Udeřit naopak mohlo opět na druhé straně. Pantelič se protáhl okolo posledního obránce, pak ale místo přihrávky před prázdnou branku Raffaelovi zvolil technický obstřel, který sice překonal Starkeho, ale zároveň prosvištěl okolo levé tyče hostující branky do zámezí.

Duisburg je v tabulce poslední

Tápající Duisburg se dožadoval v 75. minutě odpískání pokutového kopu poté, co ve vápně zastavil domácí obránce Josip Šimunič pronikajícího Tobiase Williho. Píšťalka hlavního rozhodčího ale zůstala němá. Když se z ní pak po více než devadesáti minutách ozval závěrečný hvizd, radovali se domácí fotbalisté z vítězství 2:0.

Hertha se ziskem tří bodů alespoň dočasně posunula na desáté místo ligové tabulky, ostatní zápasy kola jsou ale na programu o víkendu. Duisburg klesl na samé dno německé bundesligy.

Bundesliga - 22. kolo:
Hertha Berlín - Duisburg 2:0 (35. Raffael, 37. Pantelič).

Reklama

Související témata: