Hlavní obsah

Gólman chytil pět penalt a outsidera ze čtvrté ligy poslal do semifinále poháru

Völklingen/Praha

Saarbrücken ze čtvrté ligy oslavuje svého hrdinu. Husarský kousek se povedl fotbalovému brankáři Danielu Batzovi ve čtvrtfinále Německého poháru proti bundesligovému Düsseldorfu. Devětadvacetiletý gólman chytil v normální hrací době pokutový kop a utkání díky skóre 1:1 dospělo až do infarktového penaltového rozstřelu. V něm se Batz blýskl zneškodněním dalších čtyř pokusů a k radosti domácích fanoušků poslal Saarbrücken do semifinále. Na sestřih jeho zákroků se můžete podívat ve videu níže.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Gólman Saarbrückenu chytil pět penalt.Video: sntv

 
Článek

V očích fanoušků Saarbrückenu, menšího klubu ze spolkové republiky Sársko, byste aktuálně většího hrdinu než brankáře Daniela Batze hledali jen těžko. A po jeho úterním heroickém výkonu mezi třemi tyčemi proti Fortuně Düsseldorf zcela zaslouženě.

Celkem jedenáctkrát si proti němu na značku pokutového kopu fotbalisté bundesligového klubu postavili balon. V pěti případech se pak radoval devětadvacetiletý rodák z Erlangenu. Jeho poslední zákrok v desáté sérii penaltového rozstřelu navíc čtvrtoligový celek poslal překvapivě do semifinále Německého poháru.

Saarbrücken se mezi čtveřici nejlepších v domácím poháru dostal jako první klub ze čtvrté nejvyšší soutěže v historii.

Reklama