Hlavní obsah

Koller věřil, že vyvázne bez trestu, ale na konec kariéry nemyslí

Až do vynesení verdiktu disciplinární komise útočník Norimberku Jan Koller věřil, že v kauze svého údajného plivnutí na protihráče z Hannoveru vyvázne bez trestu. A třebaže nakonec nesmí hrát víkendový zápas proti Hamburku a navíc zaplatí pokutu, nemyslí na konec kariéry. Přestože takovou krajní variantu krátce po vypuknutí aféry zvažoval.

Článek

Čtyřiatřicetiletý fotbalista žil od minulé soboty, kdy v závěru utkání údajně plivl na hannoverského obránce Christiana Schulze, v napětí, jak komise rozhodne. "Čekal jsem, že to bude bez trestu. Ale když jsem viděl ten mediální tlak, tak jsem počítal s tím, že komise nějaký trest dá," řekl ve čtvrtek Koller rádiu Impuls.

Jeho přání se nevyplnilo, jeden zápas bude nuceně stát a součástí trestu je i pokuta 15 tisíc eur (asi 376 000 korun). Středeční rozhodnutí německé disciplinárky jej rozhodně nijak nenadchlo. "Ten trest mi vadí," poznamenal Koller.

Už nehovořil o ukončení aktivní kariéry

Nejlepší střelec v historii české reprezentace ale už nehovořil o ukončení aktivní kariéry. O něm přemýšlel ještě před několika dny v případě, že bude potrestán. "Bylo to řečené v tom největším vzteku, myslel jsem to trochu s nadsázkou. Ale ta událost mi určitě vadí," zopakoval Koller.

Ten i s odstupem času tvrdí, že se ničím neprovinil, o žádném plivání prý nemohla být ani řeč. Hned po utkání se Koller hájil tím, že mu při hádce s protihráčem sliny samovolně vylétly z úst a o žádný úmysl rozhodně nešlo.

Postavili se za něj i spoluhráči, například český brankář Jaromír Blažek. "Mrzí to, žádnou vinu necítím, byla to nešťastná náhoda. Teď si prostě jeden zápas odsedím a budu doufat, že kluci nějaké body uhrají," dodal Koller, jenž bude o záchranu bojujícímu Norimberku citelně chybět.

Reklama

Související témata: