Hlavní obsah

Blažek přišel v Norimberku o pozici jedničky

NORIMBERK

Fotbalový brankář Jaromír Blažek přišel o své místo v brance Norimberku. Trenér sestupem ohroženého klubu podle očekávání oznámil, že minimálně v nedělním bundesligovém duelu proti Hamburku dá přednost dosavadnímu náhradníkovi Danielu Klewerovi. Dvojka české reprezentace Blažek už v týdnu naznačil, že pokud nebude v klubu pravidelně chytat, nepojede na mistrovství Evropy.

Článek

"Blažka bychom měli dát mimo mediální pozornost a chránit ho, aby se celá situace zklidnila," citovala agentura DPA norimberského trenéra Thomase von Heesena.

Pětatřicetiletý Blažek, jenž přišel do Norimberku před sezÓnou z pražské Sparty, byl v poslední době v médiích kritizován za výkony v některých zápasech. Navíc měl i konflikt s fanoušky, které si proti sobě popudil gestem, jímž jim naznačil, aby ztichli, když začali vyvolávat právě jméno náhradníka Klewera.

Ten je oblíbencem norimberských příznivců, ačkoli naposledy v bundeslize chytal před 15 měsíci. "Pokud budou jeho výkony v pořádku, má Daniel šanci zůstat v brance," naznačil v pátek Von Heesen, že změna na brankářské pozici by mohla být trvalejší.

Tento krok by ovšem mohl mít důsledky i pro českou fotbalovou reprezentaci, kde Blažek již několik let plní roli dvojky za Petrem Čechem. "Jako náhradník bez herní praxe nemůžete na takový turnaj jet. Když nebudu v klubu brankářská jednička, na Euro nepojedu," řekl jednoznačně Blažek pro čtvrteční vydání magazínu Kicker.

V sestavě Norimberku nebude v neděli ani další český reprezentant Jan Koller. Vysoký útočník si odpyká jednozápasový trest za údajné plivnutí směrem k protihráči, jež disciplinární komise označila za nesportovní chování.

Reklama

Související témata: