Hlavní obsah

Bundesliga má potíže kvůli smlouvě o vysílacích právech

Vedení fotbalové bundesligy má opět potíže se spolkovým antimonopolním úřadem. Jeho zástupci prohlásili, že soutěži povolí podepsat novou smlouvu o vysílacích právech jen v případě, že menší kluby dostanou výraznější podíl než doposud.

Článek

"Centrální rozdělování peněz za vysílací práva je stejné, jako když na trhu kontrolujete ceny," řekl magazínu Kicker Ralph Langhoff z antimonopolního úřadu.

Bundesliga jedná o nové smlouvě se společností mediálního magnáta Leo Kircha KF 15, která za šestiletý kontrakt nabízí tři miliardy eur.

Do podmínek smlouvy by rád promluvil také Bayern Mnichov, jenž by rád navýšil svůj podíl na získané částce. Místo dosavadních 25 miliónů eur by chtěl dostat sto miliónů. Vedení klubu argumentuje tím, že ve srovnání s příjmy jiných evropských velkoklubů v této oblasti Bayern zaostává.

Bundesliga se dostala do potíží s úřady už podruhé během krátké doby. Koncem února kriminalisté a zástupci antimonopolního úřadu prohledali její a svazové sídlo a odvezli si některé dokumenty. Úřadům se nelíbí, že obě organizace založily pracovní skupinu, aby vytvořila společnou marketingovou strategii, čímž by zabránily volné soutěži mezi svazem a kluby při zajišťování sponzorů.

Reklama

Související témata: