Hlavní obsah

Galásek: Jsem v klidu, zatím zdaleka není žádný důvod k panice

Český reprezentační záložník Tomáš Galásek nezažívá ve svém Norimberku nejšťastnější část své fotbalové kariéry. V bundeslize se jeho tým krčí na sestupovém šestnáctém místě, on sám si léčí koleno i nachlazení. „Chci se vrátit co nejdříve, ale o víkendu to asi nebude,“ řekl Právu v exkluzivním rozhovoru pětatřicetiletý defenzivní středopolař.

Článek

Norimberk bojuje o záchranu bez vás, co se s vámi děje?

Mám poraněné kolenní pouzdro. Už to není oteklé, takže pomalu začínám s posilováním. K tomu jsem prodělal silné nachlazení, takže jsem nebyl ani na utkání s Hamburkem. Ležel jsem v posteli s horečkou. Teď už jen pokašlávám. Chci se vrátit co nejdříve, ale o víkendu to asi nebude.

Situace Norimberku je svízelná. Nepropadá kabina už trochu panice?

Zatím k tomu zdaleka není žádný důvod. Ztrácejí i soupeři kolem nás, takže do boje o záchranu je namočeno stále pět týmů. Remíza s Hamburkem nás tolik nemrzí, i když jsme možná mohli i vyhrát, kdybychom v první půli proměnili penaltu. Teď nás čeká Leverkusen, který určitě ztratí hodně sil v Poháru UEFA. Toho chceme využít. Co nás může mrzet, jsou ztráty s Rostockem a Chotěbuzí. Tyhle body jsme nechali zbytečně ležet na trávníku.

Jaromír Blažek nechytá, za jakých okolností byl posazen na lavičku?

K tomu se nechci moc vyjadřovat. Teď prostě chytá jeho náhradník a uvidíme, co to udělá.

Scházel i Jan Koller...

Naštěstí jen jeden zápas. Honza je v pohodě, teď se vrátí a určitě mužstvu hodně pomůže.

Přijedete na přípravný zápas s Dány?

S trenérem Brücknerem jsme domluvení, že se rozhodnu aktuálně podle zdravotního stavu.

Ze základní jedenáctky reprezentace devět hráčů o víkendu nenastoupilo, kompletní obrana, včetně Čecha. Stále chybí i Rosický. Není to alarmující?

Přiznám se, že teď máme v Norimberku dost svých starostí, takže sleduji ostatní kolegy jen okrajově. Samozřejmě že to je hodně lidí, ale zase nevidím důvod k nějaké panice. Jsem v klidu. Do mistrovství Evropy zbývají skoro tři měsíce, a to je pořád dost času. Jedná se o zkušené, ověřené hráče. Z toho bych opravdu obavu neměl. Navíc máme zkušenost, že fotbalista, který nehrál, má obrovskou chuť do fotbalu. Tohle se ukázalo jako pozitivum před EURO v Portugalsku, kde jsme pak došli až do semifinále. Hlavně musejí být všichni fit, až kouč mužstvo svolá na závěrečnou přípravu.

Reklama

Související témata: