Hlavní obsah

Bayern prohrál na hřišti poslední Chotěbuzi, Štajner se trefil

MNICHOV

Vedoucí Bayern Mnichov utrpěl v 24. kole německé ligy teprve druhou porážku v sezóně, když nečekaně prohrál na hřišti Chotěbuze, které před zápasem patřila poslední příčka.

Článek

Domácí fotbalisté se ujali vedení po dorážce Jeliče. Klíčový moment pak přišel po půlhodině hry, kdy Ribéry mohl vyrovnat z penalty, ale selhal. Krátce nato Jelič svou druhou brankou náskok ještě zvýšil a Chotěbuz, v jejímž dresu tentokrát chyběl český útočník Michal Papadopulos, vedení udržela a odpoutala se z poslední příčky.

Bayern má v čele tabulky již jen pětibodový náskok před druhým Hamburkem. Tým z přístavního města v sobotu vyhrál 1:0 nad Dortmundem, když jedinou branku zápasu vstřelil peruánský útočník Guerrero. V dresu vítězů byl velmi aktivní český záložník David Jarolím, který již na začátku zápasu nastřelil tyč parádní ranou z úhlu. Do statistik se však zapsal jen žlutou kartou, která byla již jeho osmou v sezóně.

Štajner dal druhý gól v sezóně

Branky se dočkal český útočník Jiří Štajner, který svou druhou trefou v sezóně zajistil Hannoveru remízu 2:2 s Bielefeldem. Bývalý reprezentant na trávník vyběhl až na začátku druhé půle za stavu 1:2 pro hosty. Brzy však dokázal vyrovnat, když se prosadil hlavou po rohovém kopu.

Vidět byl také Martin Fenin z Frankfurtu. V zápase na hřišti Karlsruhe několikrát nebezpečně vystřelil, ale především připravoval šance pro své spoluhráče. Založil také akci, z které padl jediný gól zápasu, když vysunul Weissenbergera, jehož centr přesně zakončil Fink.

Frankfurt se tak bodově dotáhl na svého sobotního soupeře a díky lepšímu skóre ho v tabulce předstihl. Ze sedmého místa ztrácí jen pět bodů na příčky zaručující start v evropských pohárech.

Německá liga, 24. kolo:
Bochum - Stuttgart 1:1 (20. Dabrowski - 47. Hitzlsperger), Chotěbuz - Bayern Mnichov 2:0 (18. a 38. Jelič), Hamburk - Dortmund 1:0 (63. Guerrero), Hannover - Bielefeld 2:2 (16. Bruggink, 56. Štajner - 14. Mijatovič, 38. Eigler), Karlsruhe - Frankfurt 0:1 (25. Fink), Rostock - Hertha Berlín 0:0.

Reklama

Související témata: