Hlavní obsah

Šimák napevno počítá s přestupem do Stuttgartu

STUTTGART

Český fotbalista Jan Šimák podle všeho přestoupí v létě do Stuttgartu. Hráč druholigové Jeny už osobně jednal s představiteli německého mistra. V Jeně má sice smlouvu ještě na další sezónu, ale za určitou částku jej může případný zájemce vykoupit. Jena navíc zřejmě sestoupí, což by odstupné snížilo.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Jan Šimák

Článek

"Na mně už ten přestup neztroskotá," citovala agentura SID Šimáka, který se již sešel se stuttgartským trenérem Arminem Vehem a manažerem Horstem Heldtem. Devětadvacetiletý hráč potvrdil, že už se cítí na lepší soutěž, než druhou bundesligu. Zájem měl i Hannover, ale Šimák svůj bývalý klub odmítl, a nabídku dalšího uchazeče Karlsruhe nekomentoval.

Talentovaný záložník dotáhl Jenu až do semifinále Německého poháru, v němž se v úterý od 20:30 představí v Dortmundu. Před osmdesátitisícovým publikem si připomene zážitky z let 2000 až 2004, během nichž před podobnou kulisou často hrával. Pak ale přišly problémy s alkoholem a životosprávou, které se objevily i při následném angažmá ve Spartě.

Když loni v létě přišel do Jeny, měl nadváhu a špatnou fyzičku. Od té doby se ale dal do pořádku, nastřílel pět branek a stal se hlavní oporou týmu. Ten šokuje v poháru, ale ve druhé lize se mu tolik nevede a na záchranu už ztrácí jedenáct bodů. Podle německých médií má Šimák ve smlouvě klauzuli, že v případě sestupu by byl k mání za 250 tisíc eur (asi 6,3 miliónu korun).

"Šimák má u nás smlouvu do roku 2009, která platí ve druhé i třetí lize. Ale ještě uvidíme, jak se věci vyvinou," řekl dnes manažer Jeny Carsten Linke. Připustil, že se Stuttgartem se už o možnosti hráčova odchodu bavil, konkrétní nabídka prý ale zatím nepadla.

Reklama

Související témata: