Hlavní obsah

Kvůli koronaviru se bude hrát bundesliga poprvé bez diváků

Berlín

V Německu se bude ve středu poprvé v historii hrát utkání nejvyšší fotbalové soutěže bez diváků. Kvůli šíření koronaviru se před prázdnými tribunami uskuteční odložené derby mezi Borussií Mönchengladbach a Kolínem nad Rýnem. Fanoušci nebudou moci ani na sobotní derby Dortmund - Schalke a očekává se, že za zavřenými dveřmi se odehraje celé víkendové bundesligové kolo.

Foto: Wolfgang Rattay, Reuters

Fotbalisté Dortmundu se radují z gólu na hřišti Mönchengladbachu.

Článek

O sehrání zápasu bez diváků rozhodlo město Mönchengladbach na základě doporučení vlády spolkové země Severní Porýní-Vestfálsko. Ta se rozhodla následovat výzvu ministra zdravotnictví Jense Spahna, jenž vyzval ke zrušení akcí s více než 1000 návštěvníky. Rýnské derby bude vyšší mocí ovlivněno podruhé. V původním termínu 9. února se nemohlo odehrát kvůli vichřici Sabine.

Město Dortmund rozhodlo o zrušení vestfálského derby se Schalke kvůli rapidnímu nárůstu nakažených koronavirem v zemi. Fotbalisty Borussie čeká druhé soutěžní utkání bez fanoušků za sebou, ve středu za zavřenými dveřmi absolvují odvetu osmifinále Ligy mistrů na stadionu Paris St. Germain.

Podle německých médií je pravděpodobné, že se bez diváků kompletně odehraje minimálně toto víkendové kolo nejvyšší fotbalové soutěže, definitivní rozhodnutí ale ještě nepadlo.

V Německu je k dnešku hlášeno 1139 potvrzených případů nakažených koronavirem. V pondělí první dva lidé v zemi nemoci COVID-19 podlehli.

Reklama

Související témata: