Hlavní obsah

Norimberk bez Kollera vyhrál ve Frankfurtu

BERLÍN/PRAHA

Fotbalisté Norimberku vyhráli v sobotním utkání 27. kola bundesligy na hřišti Frankfurtu 3:1 a opustili poslední místo nejvyšší německé soutěže. Celý zápas v dresu vítězů odehráli Tomáš Galásek a Jaromír Blažek, v dresu domácích se neprosadil Martin Fenin. Zaváhal druhý Hamburk, který bez Davida Jarolíma prohrál ve Stuttgartu 0:1 a musel druhou příčku přepustit Schalke, které porazilo Rostock.

Článek

Frankfurt šel proti poslednímu celku soutěže rychle do vedení, už ve 3. minutě se z prvního útoku prosadil Fink. Kapitán Amanatidis z levé strany odcentroval a Fink třetím gólem v sezóně poslal domácí do vedení. O vyrovnání se postaral v 18. minutě Charisteas po akci Misimoviče. Řecký forvard nastoupil místo Jana Kollera, který zůstal jen na střídačce. O důležité výhře Norimberku rozhodla trefa Slováka Vitteka, skóre pečetil sedm minut před koncem Misimovič. Zápas byl na dvacet minut přerušen po výtržnostech hostujících příznivců, kteří házeli na hřiště světlice.

Body ztratil Hamburk, který prohrál ve Stuttgartu 0:1. Jediný gól mistrovského celku vstřelil ve 20. minutě Hilbert. V dresu hostí chyběl David Jarolím, který si odpykává disciplinární trest.

U výhry Wolfsburgu 3:2 nad Hannoverem byl Jan Šimůnek, který ve 22. minutě vystřídal zraněného Madlunga. Dvě minuty předtím šli domácí do vedení, ex-teplický Džeko prodloužil na Dejagaha a ten nezaváhal. Po sedmi minutách po parádním centru Husztiho vyrovnal hlavou Bruggink. Wolfsburg šel ale po dvou minutách opět do vedení po přesné střele Brazilce Marcelinha, na rozdíl dvou gólů zvýšil v 71. minutě Dejagah po další brilantní spolupráci s Džekem. Jen snížit se podařilo po sólovém úniku českému forvardovi Jiřímu Štajnerovi v 79. minutě.

Drobný prohře Herthy nezabránil

Gólman Jaroslav Drobný nezabránil prohře Herthy Berlín 1:2 s Brémami, celý zápas v dresu domácích odehrál i záložník Rudolf Skácel. Hosté šli do vedení hned v první minutě po trefě Rosenberga, který uspěl střelou mezi nohama českého gólmana. Vyrovnání zařídil v 10. minutě Lima, který přesně hlavičkoval po centru Skácela. Vítěznou trefu si připsal Borowski po pasu Fringse.

O záchranu bojující Rostock prohrál na hřišti třetího Schalke 0:1, domácí se prosadili až v 52. minutě díky Halilu Altintopovi. Předposlední Bielefeld, v jehož obraně odehrál celý zápas Radim Kučera, porazil gólem Kampantaise v nastavení Karlsruhe 1:0.

V pátek prohrál Duisburg v záchranářském duelu s Chotěbuzí 0:1. V neděli se kolo dohrává zápasy Bayern - Bochum a Dortmund - Leverkusen.

Německo - 27. kolo:
Hertha Berlín - Brémy 1:2 (10. Lima - 1. Rosenberg, 73. Borowski), Frankfurt - Norimberk 1:3 (3. Fink - 18. Charisteas, 49. Vittek, 83. Misimovič), Schalke - Rostock 1:0 (52. Altintop), Wolfsburg - Hannover 3:2 (20. a 71. Dejagah, 29. Marcelinho - 27. Bruggink, 79. Štajner), Bielefeld - Karlsruhe 1:0 (90.+2 Kampantais), Stuttgart - Hamburk 1:0 (20. Hilbert).

Reklama

Související témata: