Hlavní obsah

Norimberk duel s Wolfburgem vinou deště nedohrál

PRAHA/NORIMBERK

Předehrávané 28. kolo německé fotbalové bundesligy mezi zachraňujícím se Norimberkem a Wolfsburgem bylo vinou silného deště po prvním poločase přerušeno. Bohužel pro domácí, jelikož ti i díky českému brankáři Jaromíru Blažkovi, který v 11. minutě chytil soupeři penaltu, vedli po pětačtyřiceti minutách zásluhou Ivana Saenka 1:0.

Článek

Český gólman Jaromír Blažek musel čelit pokutovému kopu soupeře již v 11. minutě utkání. Záložník Wolfsburgu Marcelinho ovšem na bývalého gólmana Sparty nevyzrál, čímž si Blažek opět upevnil svou pozici na místě jedničky v brance Norimberku poté, co v minulých týdnech vinou špatných výsledků musel několik zápasů odsedět na lavičce náhradníků.

Domácí poslal do vedení ve 35. minutě zápasu Ivan Saenko, který po přihrávce Misimoviče z pravé strany otevřel skóre zápasu střelou zpoza šestnáctky. Potom ovšem začal na domácím stadiónu úřadovat silný déšť, který znemožnil regulérní odehrání utkání. Sudí Dr. Drees musel po delší chvíli uznat, že se utkání nedohraje.

Bohužel pro domácí, kteří proti papírově silnějšímu soupeři vedli 1:0, tak přišli o velkou šanci k zisku tří bodů ve svém boji o záchranu v nejvyšší německé fotbalové lize. Tým, za nějž vedle gólmana Blažka nastoupil také Tomáš Galásek a Slovák Robert Vittek, totiž okupuje předposlední sestupové místo a na příčku zaručující udržení v soutěži ztrácí dva body.

Wolfsburgu, v základní sestavě s Janem Šimůnkem, naopak přišlo přerušení spíše vhod, jelikož bojuje o evropské poháry. Na ně ze svého aktuálně sedmého místa v tabulce ztrácí dva body. Program 28. kola bundesligy pokračuje dalšími sedmi sobotními zápasy. V neděli pak prestižní duel Leverkusenu se Stuttgartem 28.kolo zakončí.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články