Hlavní obsah

Brémy rozstřílely druhé Schalke, Skácel pomohl Herthě gólem k remíze

Fotbalisté Werderu Brémy rozdrtili na svém hřišti v 28. kole bundesligy druhé Schalke 5:1 a dostali se tak před svého sobotního soupeře na druhou příčku za vedoucí Bayern. V dresu Herthy Berlín se podařilo skórovat Rudolfu Skácelovi ze vzdálenosti třiceti metrů, nakonec i díky brankářům Janu Laštůvkovi a Jaroslavu Drobnému utkání v Bochumi skončilo 1:1. Bohužel pro Laštůvku zápas skončil již v 69. minutě, když musel střídat vinou zranění.

Článek

Do vedení dostal domácí Werder v 19. minutě svým premiérovým gólem v sezóně Baumann, když usměrnil hlavou centr z levé strany. Jeho spoluhráč Diego mohl navýšit skóre o šest minut později, centr z levé strany střelil jen těsně vedle hostující branky.

Na 2:0 pro Brémy zvýšil po půlhodině hry Sanogo. O deset minut později se podařilo snížit útočníkovi Schalke Kuranyimu, když ho centr z rohu našel na malém vápně, německému reprezentantovi už jen stačilo dobře míč hlavou usměrnit. Rozdíl dvou branek ve skóre zajistil ve druhém poločase Markus Rosenberg, načež byl o minutu později vystřídán Ivanem Klasničem. Byl to právě střídající Klasnič, který dvěma góly určil pro hosty hrozivé konečné skóre 1:5.

V zápase dvou sousedů v tabulce, kteří mají blíže k sestupovému pásmu než k pohárovým příčkám, se předvedla Hertha Berlín v základní sestavě gólmanem Jaroslavem Drobným a Rudolfem Skácelem na hřišti Bochumi s Janem Laštůvkou v brance. Hosty poslal do vedení bývalý slávista Skácel ve 27. minutě, když se mu podařilo umístit střelu, na niž Laštůvka dobře neviděl. O vyrovnání se postaral ještě do poločasu Antar Yahia. Ve druhé půli již gól nepadl, a tak se oba týmy podělily o bod.

Duel dvou týmů držících se těsně nad sestupovými příčkami mezi Chotěbuzí a Bielefeldem skončil vítězstvím domácího celku .Za ty se jen na lavičce objevil útočník Michal Papadopulos. Za hosty nastoupil ve stoperské dvojici Radim Kučera, na lavičce byl k dispozici trenérovi Frontzeckovi Petr Gabriel. V dresu Chotěbuzi se nakonec bývalý útočník Baníku objevil, za svého působení na hřišti si vykoledoval žlutou kartu. Tři body pro jeho tým zajistil gólem z penalty v 51. minutě Ervin Skela.

V utkání mezi Hannoverem a Frankfurtem se divákům na obou stranách předvedli čeští ofenzivní hráči. Na straně domácích útočil na branku soupeře z pravé strany Jiří Štajner, do obrany Hannoveru naopak po levé straně pronikal exteplický Martin Fenin. Hosty dostal do vedení ve 27. minutě Marco Russ. O vyrovnání se postaral o osm minut později Sergio Pinto, ten ve druhém poločase musel po udělené červené kartě hřiště opustit. O vítězství domácích rozhodl těsně před koncem Christian Schulz.

Páteční předehrávka 28. kola mezi domácím Norimberkem a Wolfsburgem byla kvůli silnému dešti odložena. Bohužel pro domácí, jelikož ti i zásluhou Jaromíra Blažka, který chytil soupeři penaltu, vyhráli poločas 1:0. Dohrávku 28. kola obstarají v neděli souboje mezi Leverkusenem a Stuttgartem, a vedoucím Bayernem s Dortmundem.

Výsledky německé bundesligy - 28. kolo:
Bochum - Hertha Berlín 1:1
Branky: 42. Yahia - 28. Skácel
Brémy - Schalke 5:1
Branky: 76. a 89. Klasnič, 19. Baumann, 32. Sanogo, 59. Rosenberg - 42. Kuranyi
Chotěbuz - Bielefeld 1:0
Branka: 51. Skela z pen.
Hamburk - Duisburg 0:1
Branka: 54. Grlič
Hannover - Frankfurt 2:1
Branky: 35. Pinto, 89. Schulz - 28. Russ
Karlsruhe - Rostock 1:2
Branky: 70. Freis - 30. a 84. Bartels

Reklama

Související témata: