Hlavní obsah

Fotbalový brankář Laštůvka si poranil stehenní sval

BOCHUM

Kvůli zraněnému stehennímu svalu nedochytal český brankář Jan Laštůvka z Bochumi sobotní bundesligový zápas s fotbalisty Herthy Berlín. Teprve nedělní podrobné vyšetření v nemocnici však určí, jak dlouho bude pětadvacetiletý gólman svému celku scházet.

Článek

Laštůvka se zranil dvacet minut před koncem po souboji s protihráčem uvnitř pokutového území. "Byl to ale nezaviněné. Šel jsem do souboje proti baloóu, když mi najednou vystřelila zezadu do stehna prudká bolest. Chvilku jsem to ještě zkusil, ale při odkopu se to zopakovalo a pak už jsem střídal," řekl Laštůvka, který se přednedávnem premiérově objevil v nominaci české reprezentace na přípravný zápas v Dánsku.

Bývalý ostravský gólman se po ošetření na stadiónu po svých vydal domů, ale v pořádku není. Zevrubné vyšetření však podstoupí na klinice v Bochumi až v neděli. "Sice chodím, ale docela dost to bolí. Teď se jenom modlím, ať to není nic vážnějšího, ale trochu se uklidňuju tím, že kdyby to bylo utržené, určitě bych nedokázal sám našlapovat," uvedl Laštůvka.

Neztrácí dokonce víru, že by mohl do branky hned v úterním utkání ve Wolfsburgu. "Pořád tak nějak věřím, že se to přes noc rozleží a v úterý budu moct chytat. Ale přesvědčený o tom nejsem, uvidíme v neděli," konstatoval.

Do svého zranění jednou kapituloval z kopačky krajana Rudolfa Skácela, pak zabránil dalším třem gólovým šancím soupeře. Remízu 1:1 však Bochum i bez něj udržela a drží se na distanc od sestupového pásma.

Reklama

Související témata: