Hlavní obsah

Brankář Blažek si poranil břišní sval, stát může tři týdny

NORIMBERK

Možná až na třítýdenní nucenou pauzu se musí nachystat český fotbalový brankář ve službách Norimberku Jaromír Blažek. Reprezentační gólman si totiž ve středečním ligovém utkání ve Stuttgartu, kde Norimberk prohrál 0:3 a zůstal v tabulce poslední, poranil břišní sval a v druhém poločase musel střídat.

Článek

Pětatřicetiletý brankář se ve čtvrtek podrobil vyšetření magnetickou rezonancí a mohlo jej těšit alespoň to, že nebyla prokázána větší trhlina v postiženém místě těsně pod posledním žebrem. "Přetržené to není, jen jsou možná narušena nějaká vlákna a větší krevní otok. Ale je to samozřejmě mrzuté. Nepřišlo to ve vhodnou chvíli," posteskl si Blažek.

Sám odhaduje dobu léčení na dva až tři týdny. Do konce bundesligy zbývá Norimberku odehrát šest zápasů a Blažek mu v dohledné době v těžkých záchranářských bojích zřejmě nepomůže.

"Za měsíc bundesliga vlastně končí, tak jsem zvědavý, jestli si ještě letos zahraju. Prioritou teď bude, abych se co nejdříve uzdravil a byl připravený na soustředění před mistrovstvím Evropy," podotkl Blažek, který v národním týmu dlouho kryje záda jedničce Petru Čechovi.

"Ale u takového zranění, jaké mám, se nedá přesně říci, jestli začnu trénovat za týden nebo za tři týdny začnu chytat. Důležité je, že to nemám utržené, to by byl vážnější problém," upozornil Blažek. Zároveň popřel, že by z utkání se Stuttgartem odstoupil kvůli poraněnému ramenu, jak informovala německá média.

Reklama

Související témata: