Hlavní obsah

Lahm odmítl prodloužit v Bayernu, chce do zahraničí

MNICHOV

Fotbalový velkoklub Bayern Mnichov zřejmě přijde o jeden ze svých nejcennějších hráčských pokladů. Čtyřiadvacetiletý krajní obránce Philipp Lahm odmítl s klubem prodloužit smlouvu, která mu končí v létě 2009, a dal najevo zájem odejít do zahraničí.

Článek

Německý reprezentant postavil vedení klubu před svízelné rozhodnutí. Funkcionáři se mohou ještě snažit Lahma přesvědčit během příští sezóny, ale zároveň by tím riskovali potenciální vysoké odstupné, které by za něj mohli letos v létě zinkasovat. Prodej by ale také nebyl pro Bayern nejpříjemnějším řešením, protože by tím přišel nejen o jednoho z nejlepších krajních obránců na světě, ale i o vlastního odchovance a marketingově velmi cenné jméno.

Hráč ale už jednat dál nehodlá. "Chci z Bayernu odejít, dokud toho mám ještě dost před sebou," prohlásil Lahm v rozhovoru pro časopis Stern. "Dva roky jsem strávil na hostování ve Stuttgartu, teď jsem třetím rokem v Bayernu. Bylo by proto logické odejít do zahraničí," uvedl a připustil, že očekává, že jej vedení skutečně prodá už letos. "Je to dost dobře možné," dodal.

Reklama

Související témata: