Hlavní obsah

Štajner pomohl gólem k remíze Hannoveru s Herthou

BERLÍN/PRAHA

Český útočník v barvách Hannoveru Jiří Štajner pomohl brankou svému týmu k sobotní remíze 2:2 ve 30. kole německé fotbalové ligy s Herthou Berlín. Zachraňující se Norimberk s Janem Kollerem a Tomášem Galáskem v základní sestavě pouze remizoval s dalším sestupem ohroženým týmem, Bielefeldem.

Článek

Za Herthu Berlín nastoupili od začátku zápasu záložník Rudolf Skácel a brankář Jaroslav Drobný. Ten musel míč ze své sítě lovit už po osmnácti minutách hry, kdy ho překonal Mike Hanke. Jediný český zástupce v barvách Hannoveru Jiří Štajner se radoval z branky ve 26. minutě. Ve druhém poločase ale dokázali hosté vyrovnat. Nejdříve v 54. minutě snížil z pokutového kopu Sofian Chahed a v 66. minutě stanovil konečné skóre Lukasz Piszczek.

Na vítězství z předcházejícího kola proti Wolfsburgu, které zařídil brankou reprezentační útočník Jan Koller, chtěli navázat fotbalisté Norimberku i v utkání proti Bielefeldu. Koller i další český reprezentant Tomáš Galásek nastoupili v základní sestavě. Vytáhlý český útočník sice další brankový příděl nepřidal, zastoupili ho však v rozmezí deseti minut Slovák Marek Mintál a Ivan Saenko.

Brémy ztratily v Karslruhe

K vítězství to ale Norimberku nestačilo. Hned po začátku druhého poločasu se trefil Artur Wichniarek. V 53. minutě vystřídal českého obránce Petra Gabriela, který po sezóně v Bielefeldu končí, Markus Bollmann. Ten po šesti minutách na trávníku rozvlnil síť Normiberku podruhé a stanovil tak konečné skóre.

Další důležité body v boji o titul ztratily Brémy, které remizovaly v Karlsruhe 3:3. Severoněmecký tým ztrácí na vedoucí Bayern Mnichov devět bodů, bavorský velkoklub má navíc nedělní zápas proti Stuttgartu k dobru.

Stejně bodů jako Brémy má i Schalke, které vyhrálo 1:0 v Hamburku. Domácí, kteří hráli naposledy bez distancovaného Davida Jarolíma, inkasovali už ve 2. minutě po gólu Kurányiho.

Bundesliga, 30. kolo:
Bochum - Duisburg 1:1 (84. Šesták - 26. Niculescu), Chotěbuz - Rostock 2:1 (82. Rost, 90. Rangelov - 16. Cetkovič), Hamburk - Schalke 0:1 (2. Kuranyi), Hannover - Hertha Berlín 2:2 (18. vlastní von Bergen, 26. Štajner - 56. Chahed z pen., 65. Piszczek), Karlsruhe - Brémy 3:3 (15. a 59. Freis, 67. Kapllani - 23. Diego, 29. Ozil, 87. Sanogo), Norimberk - Bielefeld 2:2 (30. Mintál, 39. Sajenko - 47. Wichniarek, 68. Bollmann).

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články