Hlavní obsah

Klasnič chce kvůli transplantaci ledviny zažalovat lékaře Brém

BRÉMY

Chorvatský fotbalista Ivan Klasnič chce zažalovat lékaře Werderu Brémy. Podle něj jejich nedostatečná péče znamenala, že musel podstoupit dvě transplantace ledviny. Útočník, který kvůli vážným zdravotním potížím devět měsíců nehrál a přesto se vrátil k velkému fotbalu, požaduje na odškodném 1,4 miliónu eur (asi 35,5 miliónu korun).

Článek

"Budou padat žaloby a ti, co za to mohou, zaplatí. Už jsem trpěl dost, pravda musí vyjít najevo," citovala agentura AP Klasniče, který obvinil týmového lékaře Götze Dimanského a kardiologa Manju Guha, že si zhoršujícího stavu ledviny při vyšetřeních nevšimli.

"Nic jsem nezanedbal," oponoval Dimanski. "Jako člověka mě taková reakce mrzí, z profesního hlediska jsem naprosto v klidu," dodal.

Vedení klubu se proti Klasničovu rozhodnutí nepostavilo. "Není to něco, co by nás rozdělovalo. Naopak také chceme, abychom se záležitost objasnila a vyšetřování nenechalo kámen na kameni," prohlásil generální manažer klubu Klaus Allofs.

Osmadvacetiletý Klasnič se první transplantaci podrobil začátkem loňského roku, tělo ale ledvinu od jeho matky nepřijalo. Chorvatský útočník proto musel na další operaci, při které loni v březnu dostal ledvinu od otce. Tentokrát vše dopadlo dobře a Klasnič se 27. listopadu po devítiměsíční pauze vrátil k velkému fotbalu, když nastoupil k bundesligovému duelu s Chotěbuzí. Klasnič, který si při zápasech chrání ledvinu plexisklovým krytem, od návratu k fotbalu nastřílel za Brémy ve 12 zápasech šest gólů.

Reklama

Související témata: