Hlavní obsah

Galásek: Stále věřím, že boj o zácharnu zvládneme

PRAHA/NORIMBERK

Fotbalisté 1. FC Norimberk vedli v sobotní bundesligové bitvě s Bielefeldem o záchranu v poločase už 2:0. Po změně stran dvakrát inkasovali a o cenné dva body přišli. Na trávníku se potkali čtyři čeští fotbalisté. V dresu domácích Tomáš Galásek a Jan Koller, za hosty nastoupili Radim Kučera a Petr Gabriel. Kapitán Norimberku Galásek se Právu krátce po utkání svěřil se svými pocity...

Článek

„Nemám moc dobrou náladu. Takhle přijít o vítězství... Po první půli jsme vedli brankami Mintála a Saenka. Místo abychom zápas dovedli v klidu do vítězného konce a ke třem pro nás životně důležitým bodům, dvakrát jsme po změně stran inkasovali, od Wichniarka a Bollmanna. Bohužel už jsme nedokázali dát třetí gól.

Pořád věřím, že to dokážeme a zachráníme se. Bude to boj do posledního dne. Takhle jsme mohli jít do dalších utkání s větším klidem. V boji o záchranu jsou namočené ještě čtyři další celky, s těmi se o udržení budeme prát, ještě zbývají čtyři kola. Právě Bielefeld si před námi udržel dvoubodový náskok a je těsně nad pásmem sestupu. Tam jsme mohli být my. Škoda.

Co bude, když sestoupíme? O tom teď vůbec neuvažuji, pořád věřím v záchranu. Smlouvu mám ještě na rok a z toho vycházím. Na nějaké další úvahy je čas, soustředím se na boj o udržení a snažím se mužstvu maximálně pomoci.

Přiznám se, že vzhledem ke starostem, které teď v Norimberku máme, ani moc nesleduji záležitosti kolem reprezentace. Vím, že několik kluků je zraněných a někteří nehrají pravidelně. Věřím ale, že na EURO budou marodi fit a všichni pak ve formě. Tam si spravíme chuť a naváži také na pro Norimberk úspěšný konec bundesligy.“

Reklama

Související témata: