Hlavní obsah

Šimák nás jen využil, zlobí se v Hannoveru

HANNOVER

Fotbalista Jan Šimák pořádně rozhněval vedení Hannoveru. Jeho zástupci se na českého záložníka zlobí, protože údajně svůj bývalý klub využil k tomu, aby získal co nejvýhodnější smlouvu v konkurenčním Stuttgartu. Devětadvacetiletý hráč druholigové Jeny v pondělí podepsal s loňským mistrem bundesligy dvouletý kontrakt.

Článek

Šimák po loňském odchodu ze Sparty ve druhé německé lize pookřál a v uplynulých měsících kolem něj kroužilo několik klubů z tamní nejvyšší soutěže. Včetně Hannoveru, kde byl v minulosti český hráč hlavní hvězdou a miláčkem fanoušků. Šimák s jeho zástupci jednal, ale už v únoru z velkého návratu sešlo.

V pondělí fotbalista prohlásil, že od začátku chtěl jít do Stuttgartu, což namíchlo sportovního ředitele Hannoveru Christiana Hochstättera. "Když to člověk slyší, musí jen říct, že nás Šimák využil k tomu, aby dostal co nejlepší smlouvu a více peněz. Z toho je vidět, jaký je to charakter a že jsme se tenkrát zachovali správně," řekl Hochstätter listu Bild.

Když si Šimák v zimě chtěl vzít více času na rozmyšlenou, zástupci Hannoveru jednání ukončili. "Doufám, že fanoušci nás teď pochopí," uvedl funkcionář.

Šimák pomohl Hannoveru v roce 2002 osmnácti góly k postupu do nejvyšší soutěže a přestoupil do Bayeru Leverkusen, kde se však neprosadil. V roce 2004 se vrátil na hostování do Hannoveru a odehrál pár zápasů. Z velkého fotbalu pak na čas kvůli psychickým problémům zmizel, měl problémy s alkoholem a špatnou životosprávou, které provázely i jeho angažmá ve Spartě.

Reklama

Související témata: