Hlavní obsah

Brankář Chotěbuzi s fanoušky urážel soupeře a dostal pokutu

FRANKFURT NAD MOHANEM

Oslavy vítězného utkání se pořádně prodražily brankáři bundesligové Chotěbuze Gerhardu Tremmelovi. Spoluhráč českého útočníka Michala Papadopulose po nedělní výhře nad Hansou Rostock dirigoval sektor fanoušků při hanlivých pokřicích na adresu soupeřů, za což mu vzápětí udělil svaz pokutu ve výši 10 tisíc eur (asi 260 tisíc korun).

Článek

Devětadvacetiletý brankář po nedělním zápase s Hansou Rostock vyšplhal na plot před sektorem ultras, vzal si od nich megafon a začal jeho prostřednictvím kotel dirigovat. To by bylo ještě v pořádku, kdyby se z jeho úst vzápětí nezačaly ozývat hanlivé pokřiky na adresu Hansy Rostock, Herthy Berlín či Dynama Drážďany.

Tremmelovo počínání zachytily kamery a vzápětí se rozpoutal skandál, jehož obdobu si v listopadu 2006 prožila i česká nejvyšší soutěž. Trio hráčů pražské Slavie se tehdy přidalo ke skandování svých fanoušků "Smrt Spartě". Stanislav Vlček, Radek Dosoudil a Pavel Fořt nakonec vyvázli od disciplinární komise bez trestu, pouze se museli omluvit.

To teď musí i Tremmel, k tomu mu ale disciplinární komise Německého fotbalového svazu vyměřila tučnou pokutu. "Jak jsem tam stál, držel megafon v ruce, tak mi to prostě ujelo. Bylo to po senzačním zápase, měl jsem v sobě spoustu adrenalinu. Kdo mě zná, ví že v takových situacích nejsem úplně normální. Každopádně se ale musím jasně omluvit," prohlásil hráč před komisí.

Reklama

Související témata: