Hlavní obsah

Šimák se zranil, v boji o záchranu Jeně už nepomůže

JENA

Český fotbalový záložník Jan Šimák už patrně dres německé Jeny neoblékne. Klíčový záložník předposledního celku druhé německé ligy si totiž poranil třísla a podle klubu už ve zbylých čtyřech utkáních nenastoupí. Místo toho jej čeká operace. Durynský klub to ve středu oznámil na svých webových stránkách. Šimák ze hry vypadl jen dva dny poté, co se rozhodl z Jeny odejít a podepsal novou smlouvu ve Stuttgartu.

Článek

"Je to šíleně hořký konec. Trápí mě to už od ledna, hraju se zaťatými zuby, teď už to ale bolí příliš. Přitom jsem chtěl sezonu dohrát a klubu pomoci k záchraně, protože jsme podle mého pořád ve hře," uvedl Šimák. Místo toho jej teď čekají setkání s týmovým lékařem Heribertem Zitzmannem, který chce Šimáka poslat na operaci navzdory jeho přání konzervativní léčby.

Jena ztrácí čtyři kola před koncem soutěže už osm bodů na záchranu, ale klub si sestup stále nepřipouští. Tím závažnější je ztráta klíčového hráče. "Jenže jeho stav se postupně zhoršoval. A když si s tím teď zase hnul, došlo to do fáze, v níž už je jediným řešením operace," prohlásil sportovní ředitel Jeny Carsten Linke. "Teď se musí tým vyhecovat a ukázat, že to jde i bez Šimáka," dodal.

Reklama

Související témata: