Hlavní obsah

Koller naštval fanoušky Norimberku oslavami s příznivci Dortmundu

Fotbalový útočník Jan Koller si proti sobě popudil fanoušky Norimberku. Po pátečním bundesligovém utkání v Dortmundu se historicky nejlepší střelec české reprezentace vydal poděkovat příznivcům Borussie, za kterou v minulosti pět let hrál. Když pak zamířil k táboru fanoušků norimberského týmu, schytal spršku nadávek a urážlivých gest.

Článek

"Mrzí mě, že se to takhle zvrtlo. Prožil jsem v Dortmundu úspěšné časy a samozřejmě mě těší, že na mě diváci nezapomněli," uvedl na internetové stránce bavorského celku Koller, který odehrál v letech 2001 až 2006 za Borussii 137 zápasů a vstřelil 59 gólů. V roce 2002 získal s klubem mistrovský titul.

Po páteční bezbrankové remíze fanoušci Dortmundu skandovali jméno někdejšího oblíbence a zcela ignorovali hráče svého týmu, který je po nevýrazných výkonech až ve druhé polovině tabulky. Kollera dunící ovace proslulé Jižní tribuny na Vestfálském stadiónu dojaly až k slzám, což pořádně hnulo žlučí příznivcům Norimberku, který ztratil další body a přiblížil se sestupu.

"Ta jejich reakce mě překvapila a byl jsem z toho zklamaný. Nechápu to. Když někomu v Dortmundu takhle tleskají, musí člověk minimálně poděkovat," uvedl dvoumetrový kanonýr. "Jan to v té situaci trochu přehnal, ale není to žádný křivák," zastal se na klubovém webu Kollera Jürgen Bergmann, který má v Norimberku na starosti komunikaci s fanoušky.

"Kdo mě zná, ví, že svému klubu dávám všechno. To jsem doteď dělal i v Norimberku a budu se o to snažit i dál, abychom s týmem zůstali v bundeslize," prohlásil Koller, který po lednovém příchodu z Monaka vstřelil v jedenácti ligových zápasech dva góly.

Zástupci Norimberku apelují na fanoušky

V pátek byl ústřední postavou Norimberku a mohl svou bilanci vylepšit. Už ve čtvrté minutě trefil hlavičkou břevno a měl i další šance, žádná ale gólem neskončila.

Zástupci Norimberku apelují na fanoušky, aby na Kollera nezanevřeli a odhodili páteční zášť. "Všichni jsme viděli, že Jan dřel a bojoval. Snad bude mít ve středu proti Duisburgu také štěstí v koncovce. Pokud chceme vyhrát, potřebujeme podporu pro všechny hráče, včetně Jana. Už přece dokázal, jak důležitý a cenný pro náš tým je," uvedl Bergmann.

Reklama

Související témata: