Hlavní obsah

Schalke po výhře nad Bochumí přeskočilo Brémy na druhém místě

Fotbalisté Schalke 04 porazili v úterním 32. kole bundesligy Bochum 3:0 a vyhoupli se na druhé místo před Brémy. Ty ale mají středeční zápas v Hamburku k dobru. Branky za Schalke vstřelili Asamoah, Rakitič a Bordon.

Článek

V brance domácí Bochumi se od první minuty objevil český gólman Jan Laštůvka, který musel míč ze své sítě poprvé lovit jedenáct minut před koncem prvního poločasu, kdy ho překonal Gerald Asamoah. Druhou branku přidal v 67. minutě Ivan Rakitič. Na konečných 3:0 stanovil v 85. minutě Marcelo Bordon.

Hannover s Jiřím Štajnerem v základní sestavě přivítal na svém stadiónu poslední Hansu Rostock. Už po devatenácti minutách hry rozradostnil domácí diváky Hanno Balitsch. Střelec první branky musel ve 42. minutě vystřídat. I jeho nástupce Jan Rosenthal se však zapsal do střelecké listiny. A to hned dvakrát. Dvě minuty po začátku druhé části zvýšil a tři minuty před koncem zápasu stanovil konečné skóre na 3:0.

O překvapení se postarali hráči Borussie Dormund, kteří v domácím prostředí porazili loňského mistra ze Stuttgartu 3:2. Na první branku z 35. minuty, kterou zařídil Tinga, ještě dokázali hosté díky brance Gomeze odpovědět. V 59. minutě se ale prosadil švýcarský útočník Alexandre Frei a vrátil Dortmundu vedení. Stejný hráč v 79. minutě zvýšil na 3:1. Mario Gomez se do střelecké listiny zapsal ještě jednou, jeho branka sedm minut před koncem zápasu však znamenala pouze snížení na konečných 3:2.

V utkání mezi Karlsruhe a sestupem ohroženou Chotěbuzí se prosadil až v 60. minutě chorvatský útočník ve službách Chotěbuze Stiven Rivič. Na konečných 1:1 vyrovnal už o pět minut později Stefan Buck.

Program 32. kola bundesligy bude pokračovat ve středu dalšími pěti zápasy. Už jistým mistrem je mnichovský Bayern.

Bundesliga - 32. kolo:
Dortmund - Stuttgart 3:2 (35. Tinga, 59. a 79. Frei - 55. a 83 Gomez), Bochum - Schalke 0:3 (34. Asamoah, 67. Rakitič, 85. Bordon), Karlsruhe - Chotěbuz 1:1 (65. Buck - 60. Rivič), Hannover - Rostock 3:0 (19. Balitsch, 47. a 83. Rosenthal).

Reklama

Související témata: