Hlavní obsah

Rostock a Duisburg opouštějí bundesligu, Norimberk je v ohrožení

Německá fotbalová liga zná první dva sestupující. Sobotní zápasy předposledního kola rozhodly o tom, že příští ročník bundesligy se bude hrát bez Rostocku a Duisburgu, které v sobotu prohrály s Leverkusenem respektive již jistým mistrem Bayernem Mnichov. O třetím sestupujícím se rozhodne v posledním kole. Nejblíže k sestupu má Norimberk, který ztrácí dva body na Bielefeld.

Článek

Duisburg začal proti mistrovskému Bayernu katastrofálně, když již po dvaceti minutách prohrával 0:3. Dvěma góly k tomu přispěl německý reprezentant Podolski. Jenže po změně stran Bayern zápas vypustil a dovolil Duisburgu vrátit se do hry. Domácí sice snížili na rozdíl jediné branky, ovšem ani to jim nestačilo k udržení naděje na záchranu.

Sestupový osud potkal také Rostock, který proti Leverkusenu bojoval, ovšem rozhodčí v jeho neprospěch odpískal dva pokutové kopy. Ty proměnili Rolfes a Castro a Leverkusen se dočkal výhry 2:1, která ho posunula na čtvrtou příčku před Hamburk, který překvapivě prohrál v Chotěbuzi. Po 70 minut u toho byl také hamburský záložník David Jarolím.

Velké starosti čekají v posledním kole Norimberk. Jeho střelci v čele s kanonýrem Janem Kollerem totiž v sobotu nedokázali překonat českého brankáře Jaroslava Drobného v brance Herthy Berlín a po prohře 0:1 ztrácí tým dva body na patnáctý Bielefeld, který drží první nesestupovou příčku.

Norimberk tak musí v posledním kole vyhrát nad Schalke, které bude bojovat o druhou příčku v tabulce, a zároveň doufat, že Bielefeld nezíská body na hřišti Stuttgartu, jenž utrpěl debakl od Wolfsburgu. Loňský mistr totiž hrál již od 17. minuty bez vyloučeného Meiry, což Wolfsburg využil ke vstřelení čtyř branek. Celé utkání ve vítězném mužstvu odehrál český stoper Jan Šimůnek.

Výsledky německé bundesligy - 33. kolo:
Bielefeld - Dortmund 2:2 (24. Marx z pen., 33. Wichniarek - 28. Buckley, 83. vlastní Fernandez), Brémy - Hannover 6:1 (14. Almeida, 27. Naldo, 73. Borowski, 80. Klasnič, 82. Rosenberg, 87. Hunt - 90. Huszti), Chotěbuz - Hamburk 2:0 (29. Rivič, 84. Sörensen), Duisburg - Bayern Mnichov 2:3 (48. Tararache, 54. Daun - 18. a 20. Podolski, 3. Ottl), Hertha Berlín - Norimberk 1:0 (74. Rafael), Karlsruhe - Bochum 1:3 (89. Eggiman - 45. Azaouagh, 47. Dabrowski, 50. Šesták), Rostock - Leverkusen 1:2 (67. Menga - 40. Rolfes z pen., 58. Castro z pen.), Schalke - Frankfurt 1:0 (65. Krstajič), Wolfsburg - Stuttgart 4:0 (16. Marcelinho, 22. Džeko, 55. Costa, 76. Dejagah).

Reklama

Související témata: