Hlavní obsah

Zranění brankáře Blažka se nelepší, nestihne ani závěr bundesligy

NORIMBERK

Brankář české fotbalové reprezentace Jaromír Blažek má stále problémy s břišním svalem a zmešká i poslední kolo německé bundesligy. Pětatřicetiletý gólman Norimberku se zranil 16. dubna a původně se měl do hry vrátit během tří týdnů, jenže ani měsíc poté se stále nemůže postavit do branky.

Článek

Norimberk přitom čeká v sobotu klíčové utkání proti Schalke, v němž má poslední šanci odvrátit sestup do druhé ligy. Blažek mu ale nepomůže. "Kádr je před Schalke kompletní, scházet bude jen Blažek, jehož dlouhodobé zranění břišního svalu do hry nepustí," informoval dnes klub na svých webových stránkách.

Pětatřicetiletý brankář, který je v předběžné nominaci trenéra národního mužstva Karla Brücknera na mistrovství Evropy, se zranil při ligovém utkání ve Stuttgartu. Musel vystřídat a od té doby se na hřišti neobjevil. Krátce po zranění přitom odhadoval svou absenci na dva až tři týdny.

Další obavy v Norimberku navíc vzbuzuje i onemocnění záložníka Peera Klugeho, který je s čtyřicetistupňovými horečkami v karanténě. Vedení klubu se ale infekce neobává, protože Kluge kvůli poranění podkolenní šlachy prý v posledních dnech před onemocněním stejně s týmem netrénoval. V norimberském kádru jsou další dva čeští reprezentanti, záložník Tomáš Galásek a útočník Jan Koller.

Reklama

Související témata: