Hlavní obsah

Šimák opustil Jenu už před koncem sezóny, léčí se ve Stuttgartu

STUTTGART

Ještě více než měsíc bude český fotbalista Jan Šimák hráčem druholigové německé Jeny, přesto už tráví čas v jiném klubu. Devětadvacetiletý záložník se chystá na příští sezónu v rehabilitačním centru VfB Stuttgart, s nímž podepsal počátkem dubna smlouvu do roku 2010. Šimáka v závěru ročníku vyřadilo zranění třísel, které si vyžádalo operaci.

Článek

Jena už kolo před koncem druhé bundesligy ztratila šanci na záchranu, a tak dala Šimákovi povolení opustit tým a připravovat se ve Stuttgartu. Český fotbalista se 6. května podrobil operaci v Mnichově, po které už nezamířil na sever do Jeny, ale rovnou do podstatně bližšího Stuttgartu.

V tréninkovém centru VfB pro něj přichystali rehabilitační program, s jehož pomocí by se měl zotavit ještě před začátkem letní přípravy.

"Jsem hrozně rád, že mě nechali odejít už před koncem sezony, protože zdejší rehabilitační centrum je neuvěřitelné," pochvaloval si Šimák po prvním dnu v posilovně svého nového zaměstnavatele. Zatím se snaží především zpevňovat několik týdnů nepoužívané svaly, už může jezdit i na rotopedu.

"Zatím jde všechno podle plánu, nemám ani žádné bolesti a cítím se docela dobře," řekl Šimák klubovému webu.

Reklama

Související témata: