Hlavní obsah

Kahn by se s Bayernem rád rozloučil vstřeleným gólem

Osmatřicetiletý brankář Oliver Kahn by se rád s Bayernem Mnichov rozloučil vstřeleným gólem. Bývalý německý reprezentant to prohlásil před sobotním zápasem závěrečného kola bundesligy s Herthou Berlín, který pro něj bude posledním utkáním v bavorském klubu. Po zápase v Allianz Areně ukončí více než dvacetiletou fotbalovou kariéru.

Článek

Podle Kahna je jedinou šancí, jak by si mohl svůj sen splnit, kdyby ho trenér už jistých šampiónů Ottmar Hitzfeld nechal zahrávat případnou penaltu. "Už jsem dokonce rozhodnutý, do kterého rohu bych míč poslal," řekl brankář deníku Bild. "Tlak by to byl obrovský, možná bych neměl na to kopnout pořádně do míče, ale spoluhráči a fanoušci by mě k tomu dotlačili," dodal.

Kahn už jednou v kariéře penaltu kopal, premiérového gólu se ale nedočkal. Před šesti lety v duelu s Chotěbuzí ho za stavu 6:0 pro bavorský velkoklub vychytal Tomislav Piplica.

Možná i proto si není trenér Hitzfeld jistý, zda by nechal Kahna v sobotu případný pokutový kop zahrávat. "Nevím, jestli bych měl za nerozhodného stavu dost odvahy poslat ho na penaltu," prohlásil.

Kahn také uvedl, že nechce být kvůli rozlučce s kariérou předčasně vystřídán. "Chci odehrát celý zápas. S loučením mám problémy, prostě to nemám rád," dodal německý gólman, který v Bayernu působí od roku 1994. Osmkrát s ním vyhrál bundesligu a v roce 2001 i Ligu mistrů. V reprezentaci odchytal 86 zápasů a na evropském šampionátu s ní v roce 1996 získal zlato, na světovém šampionátu v roce 2002 stříbro a předloni na domácí půdě bronz.

Reklama

Související témata: