Hlavní obsah

Papadopulos se vrátí z Chotěbuzi do Leverkusenu

CHOTĚBUZ

Třiadvacetiletý český fotbalista Michal Papadopulos se po půlročním působení v Chotěbuzi vrátí po skončení sezóny do Leverkusenu. Energie měla na služby bývalého juniorského reprezentanta předkupní právo, opci ale nevyužila.

Článek

Útočník Papadopulos působil v Chotěbuzi od ledna, kdy přišel na hostování z Bayeru. Součástí dohody byla i klauzule, že pokud Energie zaplatí na konci ročníku Leverkusenu 750 000 eur (18,7 miliónu korun), získá Papadopulose na další tři sezóny. "Opci nevyužijeme," řekl však chotěbuzský manažer Steffen Heindrich listu Bild.

Bývalý útočník Baníku Ostrava, jenž strávil sezonu 2003/04 v londýnském Arsenalu, měl vydařený vstup do jarní části sezóny. Hned v prvním utkání v dresu Energie vstřelil shodou okolností Leverkusenu branku a trefil se i v následujícím duelu proti Bochumi. Od té doby se však mezi střelce nezapsal.

Papadopulos odešel do Leverkusenu v lednu 2006 a až loni na podzim začal dostávat větší šanci. V rozhodující chvíli se ovšem zranil a zbytek podzimní sezóny včetně souboje se Spartou v Poháru UEFA sledoval jen z hlediště.

Reklama

Související témata: