Hlavní obsah

Schweinsteiger se bude soudit za neplacení svému agentovi

Německého reprezentačního záložníka Bastiana Schweinsteigera čeká soudní pře. Jeho bývalý právní agent jej zažaloval za to, že mu prý fotbalista dluží honoráře ve výši 28 000 eur (přes 627 000 korun). Ty teď chce vysoudit zpět.

Článek

Hráč Bayernu Mnichov údajně za posledních šest let vystřídal pět různých agentů. S Gerritem Hartungem, jenž jej žaluje, se dohodl na spolupráci v listopadu 2005.

Hartungova agentura GH Sport Management se Schweinsteigerem uzavřela smlouvu, z níž vyplývá, že Hartung osobně je od té chvíle hráčovým poradcem. V dubnu 2006 však fotbalista oznámil, že naváže spolupráci také s agenturou Playce, jež zastupovala například bývalého brankáře Bayernu Olivera Kahna.

Schweinsteiger se dopustil dvou chyb, píše s odvoláním na Hartunga zpravodajský server stern.de. Hráč prý neuhradil celý honorář za vykonané služby a navíc dosud nevypověděl příslušnou smlouvu, i když se svým poradcem přestal bez vysvětlení spolupracovat.

Civilní komora zemského soudu v Mnichově prý stanovila termín prvního projednávání sporu na 24. července. V dalším procesu, jehož termín dosud nebyl stanoven, chce dokonce Hartungova firma pro dluhy vysoudit údajně dalších 800 000 eur (přes 19 miliónů korun).

Schweinsteiger prý o dluzích ví už od loňského léta. "Nereagoval," řekl však Hartung zpravodajskému serveru Spiegel Online. "Přáli bychom si snadnější řešení," dodal.

Schweinsteiger podle německého tisku mezitím ukončil spolupráci i s agenturou Playce a curyšskou firmou 4sports.

Reklama

Související témata: