Hlavní obsah

Šimák už je zdravý, v přípravě střílí góly

STUTTGART

Český fotbalista Jan Šimák už je zcela fit a patří do základní sestavy Stuttgartu. Devětadvacetiletý hráč zatím odehrál dvě přípravná utkání proti soupeřům z nižších soutěží a pokaždé se trefil.

Článek

Šimák dostal prostor už 2. července v prvním utkání sezóny. Proti amatérům z bádensko-württemberské vesničky Löffingen, v jejíž blízkosti rozbili Stuttgartští svůj tréninkový kemp, jej trenér Armin Veh postavil doprostřed čtyřčlenné zálohy. Šimák se mu vzápětí odměnil brankou na 2:0, o poločase jej pak vystřídal Turek Bastürk. Stuttgart nakonec týmu z předposlední německé soutěže nakonec uštědřil prohru 0:14.

Takřka identický zápas odehrál Šimák i v neděli proti Rottweilu, hrajícímu pátou ligu. Opět v základní sestavě, opět se krátce po úvodním hvizdu trefil na 2:0, opět byl o poločase střídán. Tentokrát však ještě před poločasem stihl na jednu branku přihrát a podílet se tak výraznou měrou na výhře svého týmu 8:0. Podle klubového webu jej přitom ještě krátce před utkáním trápily žaludeční potíže.

Reklama

Související témata: