Hlavní obsah

V Německu se začínají vracet ke společné přípravě, Werder s českými hráči nesmí

Po dvoutýdenní karanténě a individuálním tréninku v domácích podmínkách se fotbalisté Hoffenheimu, Düsseldorfu a Kolína nad Rýnem vrátí od pondělí ke společné přípravě. S tréninkem po skupinkách chtěl začít také Werder Brémy, ale úřady spolkové země týmu českých fotbalistů Jiřího Pavlenky a Theodora Gebre Selassieho nedaly svolení.

Foto: Sport.cz

Jan Morávek v dresu Augsburgu.

Článek

"Tohle téma zatím nemůže být na pořadu dne," řekl brémský ministr vnitra Ulrich Mäurer. Senát této spolkové země si podle něj nedokáže představit, že by fotbalisté v současné situaci normálně trénovali. Německo má k dnešku téměř 80 000 případů nakažených koronavirem a přes tisíc mrtvých.

Bundesliga má pauzu minimálně do konce dubna. Mäurerovi se nelíbí, že vedení soutěže uvažuje o tom, že v květnu by se mohlo opět hrát. "To není od ligy dobrý signál," uvedl s tím, že jde o názor celého brémského Senátu.

Trénink po skupinkách už téměř dva týdny podstupují fotbalisté Augsburgu. Kapitán Daniel Baier se však nedomnívá, že by díky tomu oproti jiným týmům získávali výhodu. "Nějakou kritikou se zaobírat nemusím, já jsem o tom nerozhodl. Ale musím upřímně říct, že mám radost, že takhle trénujeme. Je to dobré i pro hlavu dostat se takhle ven a vidět kluky. Nevím, jestli je to nějaké zvýhodnění," řekl televizní stanici Sky spoluhráč českých fotbalistů Tomáše Koubka, Marka Suchého a Jana Morávka.

Foto: Sport.cz

Jiří Pavlenka v akci

Chystá se i Hoffenheim

Od pondělí budou ve stejném režimu a za dodržování přísných hygienických opatření trénovat i hráči Hoffenheimu, mezi které patří obránce Pavel Kadeřábek.

Ve Wolfsburgu se fotbalisté místo na hřišti sešli v obchodech. Šestice hráčů VfL dnes vyrazila do dvou supermarketů pomáhat doplňovat zboží v regálech v rámci akce nazvané "Děkujeme hrdinům všedních dnů".

"Je to pro nás důležitá akce, protože chceme jít příkladem. Zažíváme těžké časy a je potřeba držet při sobě," uvedl kapitán Wolfsburgu Josuha Guilavogui.

Reklama