Hlavní obsah

Bayern odtajnil jméno nového kouče. Na koho vsadil?

Mnichov/Praha

Fotbalový Bayern Mnichov prodloužil smlouvu s trenérem Hansim Flickem až do konce června 2023. U týmu německého mistra měl původně působit do léta. Informaci zveřejnily v pátek internetové stránky bavorského velkoklubu.

Foto: Profimedia.cz

Bayern Mnichov prodloužil smlouvu s trenérem Hansim Flickem až do konce června 2023

Článek

Předseda představenstva Bayernu Karl-Heinz Rummenigge neskrýval, že je vedení bavorského klubu s prací trenéra Flicka velmi spokojené, proto nebyl důvod spolupráci končit.

"Tým se pod jeho vedením velmi dobře rozvíjel a hrál atraktivní fotbal, což se odráží i ve výsledcích. Jsme jediný německý klub, který je stále zastoupen ve všech třech soutěžích," prohlásil Rummenige, který ocenil i lidské kvality kouče. "Bayern se rozhodl důvěřovat dále Hansi Flickovi. Jsme přesvědčeni, že pod jeho vedením budeme v budoucnu dosahovat našich vysokých cílů."

Podobně optimistický byl i sportovní ředitel Bayernu Hasan Salihamidžić. „Od prvního dne, kdy Hansi převzal tým, jsme měli plán, jak budeme postupovat. Nejprve vedl tým na dva zápasy, pak dostal šanci do Vánoc a následně jsme se dohodli, že bude trenérem do konce sezony. Hansi byl loajální a disciplinovaný, ukázal kvality," chválil Salihamidžič.

"Výsledky, kterých s týmem dosáhl, hovoří samy za sebe. Fotbal čelí velkým výzvám a my jim chceme čelit s Hansim. Věříme, že je tím pravým trenérem," doplnil.

Radost pochopitelně neskrýval ani samotný Hansi Flick. „Těším se na další práci s týmem i na velké výzvy. Rozhovory s vedením klubu ukázaly vzájemnou velkou důvěru. definovali jsme si směr, kterým má Bayern jít v nadcházejících letech. Jsem si jistý, že to zvládneme."

Nadšený byl i legendární gólman Oliver Kahn, jenž je dalším členem vedení Bayernu.  „Pro klub, jako FC Bayern Mnichov, je důležité, aby trenér rozuměl jeho filozofii. Hansi byl hráčem Bayernu, byl tu asistentem trenéra. Nyní je hlavním trenérem, zná mentalitu klubu, ví, že FC Bayern zajímají jen ty nejvyšší mety a jsem rád, že v Bayernu pokračuje," nechal se slyšet Kahn.

Reklama

Související témata: