Hlavní obsah

Německá liga jedná se Sky o předčasném vyplacení peněz za přenosy

Berlín

Německá fotbalová liga (DFL), zastupující 36 klubů z nejvyšších dvou soutěží, jedná podle médií s televizní společností Sky o předčasném vyplacení peněz za dosud nesehrané zápasy. Ty by pomohly klubům, které se vinou přerušení soutěže kvůli koronavirové pandemii dostaly do složité ekonomické situace.

Foto: Strauch Fabian, ČTK

Fotbalová bundesliga je stejně jako další evropské soutěže přerušena.

Článek

Televize Sky platí ročně za vysílací práva 876 milionů eur (24 miliard korun) a je tak největším sponzorem ligy. Kvůli šíření nemoci Covid-19 se v Německu fotbal nehraje od poloviny března a obě nejvyšší soutěže mají stop minimálně do konce dubna.

Magazín Kicker minulý týden uvedl, že 13 profesionálním klubům hrozí kvůli chybějícím příjmům z televizních přenosů insolvence. Týmy čekají na čtvrtou a poslední splátku v sezoně, kterou mají od Sky dostat v květnu.

Foto: Woitas Jan, ČTK

Ilustrační foto.

Představitelé Sky rozhovory s DFL potvrdili. "Jsme s naším dlouholetým partnerem DFL v pravidelném kontaktu. Vedeme aktivní jednání s cílem najít s ohledem na platby za licenci a jejich načasování konstruktivní řešení," uvedl mluvčí televize.

Velká část bundesligových klubů začala v minulých dnech s tréninkem v malých skupinách a vedení soutěže uvažuje o květnovém restartu sezony. Zápasy by se měly hrát bez diváků. Podle návrhu DFL, který má k dispozici deník Bild, by se při utkání smělo na stadionech vyskytovat včetně hráčů, realizačních týmů, novinářů, televizních štábů či funkcionářů maximálně 239 osob.

Reklama

Související témata: