Hlavní obsah

David Jarolím se stal novým kapitánem Hamburku

HAMBURK/PRAHA

Český fotbalový reprezentant David Jarolím byl zvolen novým kapitánem Hamburku. Devětadvacetiletý středopolař se stal nástupcem Nizozemce Rafaela van der Vaarta, který v minulých dnech zamířil do španělského velkoklubu Realu Madrid. Českého reprezentanta si vybral jako týmového vůdce nový kouč Hamburku Martin Jol, který německý klub převzal na začátku letní přípravy.

Článek

"Trenér se mě ve čtvrtek zeptal, jestli bych chtěl být kapitánem. Je to pro mě samozřejmě veliká čest. Jsem šťastný, že budu moci v následující sezóně vést mužstvo na hřiště jako kapitán. Doufám, že nezklamu a budu dobrým kapitánem," řekl v telefonickém rozhovoru s ČTK Jarolím.

Jmenování novým kapitánem potvrdilo pevnost jeho pozice v týmu. V Hamburku patří ke služebně nejstarším hráčům, v přístavním městě je od podzimu 2003. "Člověk tady nějakou dobu strávil, začnu zde svoji šestou sezónu. Je to důkaz, že si člověk vybudoval v týmu nějakou pozici," pokračoval Jarolím.

Jolovo rozhodnutí ho velmi potěšilo. "Když mě zvolil kapitánem, je vidět, že na mně chce asi stavět. Jsem rád, že mám jeho důvěru," pochvaloval si. "Zda mě to překvapilo? Byl jsem druhým kapitánem, takže se dalo čekat, že budu v okruhu kandidátů. Mluvilo se i o brankáři Rostovi, nakonec se trenér rozhodl jinak. Chtěl mít jako kapitána hráče v poli," uvedl Jarolím.

Z přípravného období má zatím velmi dobrý pocit. "Od začátku přípravy se snažíme hrát hodně ofenzivně, a to je dobře. Loni jsme měli hru hodně založenou na obraně, což je samozřejmě i teď důležité. Někdy nám ale chyběl větší důraz dopředu. Co se týče mé pozice, zůstává prakticky stejná. Hraju klasicky ze středu," dodal český reprezentant.

Ostrý start do nadcházející sezóny čeká Hamburk příští týden v pátek, kdy zahájí nový bundesligový ročník prestižním soubojem na hřišti obhájce titulu Bayernu Mnichov.

Reklama

Související témata: