Hlavní obsah

Kompany se vrátil do Hamburku a hned spěchal na trénink

S jednodenním zpožděním a rovnou z letiště přijel na trénink Hamburku obránce Vincent Kompany. Dvaadvacetiletý belgický fotbalista nakonec přece jen odletěl z Pekingu, kde se zdržel kvůli zapomenutému pasu, a v pátek večer nebude scházet při bundesligovém startu v utkání proti Bayernu Mnichov.

Foto: www.advalvas.be

Belgická fotbalová hvězda Vincent Kompany.

Článek

Po příletu do Německa si postěžoval, že musel z nařízení klubu opustit belgický tým na olympiádě. "Nemám prostě tu moc bojovat na právním poli proti Hamburku i svazu. Nejsem Brazilec ani Argentinec, hraju za malou fotbalovou zem a ta se Hamburku bojí," citovala Kompanyho agentura DPA. Kritizoval i média, která prý o jeho případu referovala jednostranně. "Jsem obětní beránek toho všeho, co se kolem olympiády semlelo. FIFA se rozhodla, že udělá kompromis, jenže ten je spíš nešťastný," dodal.

Hamburk hodlá Kompanymu za všechny výroky i zpoždění udělit pokutu. "Je dospělý, tak ať ukáže, že je profesionál," řekl trenér Martin Jol. Svého svěřence ještě pozve na kobereček a nechá si od něj vše vysvětlit.

"Vůbec nechápu, o co jim jde. V reprezentaci jsem klíčový hráč, proti Bayernu budu stejně jen na lavičce. Jako by nestačilo, že se Hamburk s Bayernem v bundeslize za posledních 50 let potkal stokrát, teď u toho musejí mít ještě mě na lavičce," zlobil se Kompany. "Podívejte na Schalke, taky má před sebou důležité zápasy, přesto nechalo Rafinhu v Pekingu. To samé Werder Brémy s Diegem," uvedl.

Reklama