Hlavní obsah

Brazilec Grafite zmešká kvůli facce v přípravě i bundesligu

Dva bundesligové zápasy zmešká útočník Grafite z Wolfsburgu. V pátek ho disciplinární komise německého fotbalového svazu potrestala za údajnou facku do tváře Federika Balzarettiho z Palerma v přípravném utkání.

Článek

Třebaže trenér Wolfsburgu Felix Magath tvrdil, že není možné trestat hráče v lize za incident z přípravy, nesmí Grafite ve dvou kolech hrát. Komise mu navíc zakázala start i v pěti nejbližších přípravných zápasech týmu. Wolfsburgu přitom schází i druhý útočník základní sestavy, exteplický Bosňan Edin Džeko.

"Vůbec nechápu, co tím komise sleduje, ale musíme to akceptovat," řekl Magath. "Obvykle jsem dalek toho, abych komentoval výkony rozhodčích, ale co pan (rozhodčí) Gagelmann ohlásil na svaz, to vůbec neodpovídá pravdě," dodal Magath s tím, že i televizní záznam prokázal nesmyslnost nahlášeného prohřešku.

Grafite se při přípravném zápase 12. srpna přiřítil na místo, kde byl faulován jeho spoluhráč Sascha Reither. Stejný úmysl ovšem pojalo i několik hráčů Palerma a jednoho z nich dobíhající Grafite bodyčekoval na zem. Za to byl vzápětí vyloučen. "Dá se to lidsky chápat, ale jednal až příliš agresivně, za což musí být potrestán," zdůvodnila svůj verdikt disciplinární komise.

Reklama