Hlavní obsah

Hoffenheim zahájil působení v bundeslize třígólovou výhrou

BERLÍN

Třígólovým přídělem do sítě Chotěbuzi v sobotu zahájili své účinkování v bundeslize fotbalisté Hoffenheimu. Nováček z třítisícového předměstí Heidelbergu má zároveň po nekompletním prvním kole nejlepší skóre a vede tabulku. Dnešní zápasy se obešly téměř bez české účasti, jen v základní sestavě Bielefeldu odehrál celé utkání proti Brémám stoper Radim Kučera.

Článek

Kučera zažil divoký zápas. Po hodině hry jen přihlížel zmatku ve vlastním pokutovém území, který přetavil ve vedoucí branku Švéd Rosenberg. Na jeho trefu odpověděl v 74. minutě Wichniarek a i když vzápětí Rosenberg poslal Brémy z brejku znovu do vedení, nakonec měl poslední slovo opět polský kanonýr, který hlavou stanovil konečný výsledek.

Jen z lavičky sledoval český obránce Jan Šimůnek výhru svého Wolfsburgu nad Kolínem nad Rýnem 2:1. Jeho týmu ovšem vůbec nevyšel první poločas a po brance Slovince Novakoviče prohrával 0:1, o přestávce ovšem trenér Felix Magath vyměnil kompletně celou pravou stranu sestavy a odezva na sebe nenechala dlouho čekat.

Už ve 48. minutě vyrovnal záložník Gentner, o výhře pak rozhodl Misimovič. Ten přitom měl plnit původně jen roli náhradníka, zranění Edina Džeka a disciplinární trest Graffiteho ale nakonec daly šanci jemu.

Německo - 1. kolo:
Schalke - Hannover 3:0 (7. a 64. Kuranyi, 2. Bordon), Wolfsburg - Kolín nad Rýnem 2:1 (48. Gentner, 78. Misimovič - 20. Novakovič), Bielefeld - Brémy 2:2 (74. a 81. Wichniarek - 60. a 80. Rosenberg), Karlsruhe - Bochum 1:0 (29. Eichner), Chotěbuz - Hoffenheim 0:3 (16. a 76. Ibševič, 54. Ba), Leverkusen - Dortmund 2:3 (21. Helmes, 83. Kießling - 4. Valdez, 36. Kringe, 49. Subotič).

Reklama